Sanningen bakom en perfekt julafton

Det ser alltid bra ut på bild.. Men bakom kulisserna är det aldrig likadant.

Morgonen började med att jag väckte sovande familjemedlemmar för en trevlig frukost (med trötta/sura ungdomar) för att sen tvinga alla att hjälpa till. Jag kommenderade som en militant vegan eller nått.
Klockan 13:00 kom gästerna och då slängde jag in mannen på kontoret för att köpa (på nätet) och slå in de sista julklapparna..

När vi skulle servera maten hade jag glömt Jansons, jag hade ingen nötknäckare och dukningen var för en person för lite. Min mamma blev dålig och missade julmaten. Våra eldkorgar rök så att grannarna nog luktade som den rökta ålen på julbordet. Jaja det blev trevligt i alla fall såklart. Vi var ju tillsammans.

Hur kaotisk var din jul?

image

Nej, tomten var ingen favorit

Ungen var sockerförgiftad och livsfarlig!

Mira ville INTE bli fotograferad

Och jag surar på syrran som gav Mira läppstift ;)

 1. Jenny skriver:

  Mamma delegerade som oftast och då blir allt bra 😉
  Men vi la ribban lågt som vanligt och badade halva dagen. Kram

  1. Fnulan skriver:

   Vad skönt!!! <3

 2. Bortsett från att maken fick sig en blåsning en halvtimme innan släkten kom – för att han lagt sig för att sova med R istället för att hjälpa mig med förberedelserna och att min Janssons aldrig verkade vilja bli färdig så var det en bra julafton i Lejonkulan 😉

  Btw fick R en leksaksmotorsåg som han hade igång HELA julafton! Jippey….
  Kram min vän!

  1. Fnulan skriver:

   Hahahha dom där männen har det inte lätt alltså!
   Och HAHAHAH till sågen!!!^
   PUSS

 3. Vivi skriver:

  God jul kära Malin med familj! Här var julen lite kaosartad också, fast bara lite… Allt gick bra fram till kl nio då Emil fick nog och började skrika istället för att smågnälla som han gjort tidigare så julafton avslutades lite tidigare 🙂 men det var SUPERmysigt ändå! Kram

  1. Fnulan skriver:

   Åh så var Cornelias första jul med men det visade sig att hon hade sin första öroninflammation.. 1 månad gammal 🙁 PUSS

 4. Tina skriver:

  Hihi! Det låter ju precis som vilken jul som helst 😉 Ja du vet ju vad jag tycker om julen. Inte blev den bättre i år när min svägerska och mannens farmor blev osams och stod och skrek på varandra så att min man fick gå emellan. Det gjorde inte min erfarenhet av jular bättre direkt. Men jag överlevde även detta år! PUSS och TACK för din omtanke vännen!

  1. Fnulan skriver:

   Men neeeej, så dumt!!! Stackars barnen <3 Fira ensamma bara ni och mys med barnen i lugn och ro och på det sätt som passar dig. Kärlek

 5. Hanna skriver:

  Det mesta är kaotiskt i vår familj med tre små vildar :). Men någonstans mitt i allt det där kaoset infinner sig ändå den där härliga julkänslan på något sätt :). Hoppas ni har en fortsatt härlig julhelg. Kramar

  1. Fnulan skriver:

   Låter härligt med organiserad julkaos! Vi njuter, gör det ni med <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..