Behöver er hjälp

Godmorgon kalla Sverige. Tänk att jag satt i bikini i fredags och idag fick mannen skrapa lite lätt på bilrutorna. Det är ganska härligt i Sverige med årstiderna, bara man hade sluppit höstregnet, vinterhalkan och vårallergin. Jo jag gillar sommaren bäst.

I morgon ska min docka fylla år, en hel hand! Gästerna kommer på kvällen och jag tänkte göra en kasslergryta. MEN, nu har jag kört samma recept ”Moster Mias” i flera år och vill ha något nytt. Fast Moster Mias slår nog allt… Har du några bra tips? Jag är för lat för att bläddra i kokböcker och surfa recept.. ¨

Nu ska jag hålla i utbildning och har upptäckt att jag fått på mig ett par byxor vars knappar inte vill hålla sig knäppta… good luck…

I morgon är det jag som är ”Svenska kocken” och mannen får vara Miss Piggy

 

 1. Malin skriver:

  Här hemma älskar vi kassler med färsk mango, röd paprika, salladslök. Blanda lättvispad grädde med majonnäs, lite sweet chili sås och mango/currykrydda. Blanda kassler med mango och grönsakerna och häll sedan över såsen innan den gräddas. Servera med pressad potatis och sallad. Gott och enkelt!

  1. Fnulan skriver:

   Åh det låter supergott!! Nu har jag fyllt en receptbok =) Tack

 2. Brukar laga en rätt m kassler, purjolök, paprika, grädde, curry, chilisås, ananas, mandarin, banan, jordnötter. Rätten kallas kassler Bombay och receptet har jag fått från själavårdsinstitutet Stiftsgården Lilleskog. Kanske är den du har receptet på….och den är väldigt god!!!

  1. Fnulan skriver:

   Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm saglar TACK!

 3. Anette skriver:

  Underbart blogg du har 🙂
  Ett toppen recept på kassler är med chilisås och majs.
  Skär kassler i tunna skivor lägg dom i botten på en ugnsform. Vispa grädde och blanda i creme fraiche och chilisås. Häll chiliblandningen över och ställ in i ugnen i 225 gr till den fått färg. Servera med kokt potatis och majs.

  En till om man gillar vita böner.
  Strimla kassler, skala kiwi och skär i bitar. Bryn kasslern, häll i vita böner i tomatsås och slutligen kiwin.

  Lycka till <3

  1. Fnulan skriver:

   ÅH TACK Anette!!!! Gulle dig!!! Och tack för receptet!! Kramen

 4. Mia skriver:

  Kul att den har hängt med så länge

  1. Fnulan skriver:

   =) Ja och den gillas mest!!!

 5. Jag blandar créme fraich med färsk ost, helst med vitlökssmak! Häller detta över kasslern och sedan har jag ett smördegstäcke ovanpå! In i ugnen en stund. Gott med ris och grönsallad. Färskost med taco smack är också jättegott. Byt kassler mot kyckling, mmm så gott.

  1. Fnulan skriver:

   Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm GOTT!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..