Att inte ha Cornelia hemma

Ja det är stor skillnad i huset sedan Cornelia flyttade. Det är lite mindre av  många saker. Och det är lite mera av många saker.
I alla fall är det stora skillnader… Här kommer dom…

– Det är mindre pms-utbrott, nu är det bara mina kvar
– Det är bara skrik på EN ungdom om att maten är klar
– Tvätten har minskat men konstigt nog är högen lika stor
– Gabriel surar för att han får plocka ut ur diskmaskinen oftare
– Ungdomarnas toalett luktar pubbeunge och är inte nersmetad med smink (som egentligen är mammans och inte dotterns)
– Juicepaketet är helt onödigt
– Det är bara en som har stort bekräftelsebehov  (vem avslöjar jag inte, men det är den som skriver)
– Mina matlådor finns inte mer för dom går till dottern när hon kommer hem

Men…

Det är tomt. Jättetomt. Vi ringer och sms:ar varandra ofta och mycket. Varenda sekund vi har möjlighet att ses tar vi. Det är mysigt att få höra spåren efter Cornelia och följa hennes liv på distans. Jag är trygg eftersom jag vet att hon har det bra. Hon är trygg för att vi finns om hon behöver oss.

Vi har blivit vuxna tillsammans. Hon och jag.

image

Idag var jag på sjukan och vi hade en minut på oss att kramas innan Cornelia skulle på operation igen. Jag har aldrig sprungit så fort någonsin. Underbart <3

 1. Fina mamma och dotter ❤️ Förstår att det känna tomt där hemma utan att Cornelia bor där, tur att ni har möjlighet att ses och att ni inte bor så långt från varandra, det är tråkigare att bo 100 mil ifrån sin familj kan jag lova 🙁

  Puss på dig!

  1. Fnulan skriver:

   Åh fina Sofia <3 PUSS jag bor ju långt från dig också 🙁

 2. Linda skriver:

  Så fint skrivet! 🙂
  Det är ju så här man vill att det ska vara när de har flyttat hemifrån.
  Att de vill träffa mamma o pappa och att man kan umgås på ett annat plan än bara ”mamma-dotter”.
  Än är min äldsta ”bara” 10 år, men jag fasar redan för den dagen, då han kommer att flytta hemifrån.
  Samtidigt som jag vill att han ska ut i världen och få massa livserfarenhet.
  Tack för en mycket fin, inspirerande och härlig blogg! 🙂
  Kram

  1. Fnulan skriver:

   Åh tack Linda!!! Ni läsare inspirerar faktiskt mig till att skriva!!! Du ska se att det kommer att gå bra när han väl flyttar.
   KRAM

 3. Stina skriver:

  Så härligt beskrivande:- kram ha en härlig dag Stina

  1. Fnulan skriver:

   Detsamma fina Stina!!

 4. Jenny skriver:

  Måste vara en konstig känsla när ens barn flyttar.
  Så fina ni är. Kram

  1. Fnulan skriver:

   Ja det är det, men ganska naturligt också. underbart! Puss

 5. My skriver:

  Underbart att läsa. Känner igen mig i en del av det du skriver. Flyttade hemifrån för snart 3,5 år sedan. Min och min mammas relation har alltid varit väldigt fin och nära. Men när jag flyttade blev det helt annat. Relationen ändras på något vis. Positivt då. Man får en annan relation och mamma blir inte lika tjatig och hon slipper tjata på dottern som glömt plocka undan efter sig. Hihi. Det blir helt plötsligt andra saker, vuxnare saker man pratar om. Det blir starkare på något sätt. Jag vet att mamma alltid är ett samtal bort eller några minuter bort ifall man bara vill prata eller umgås eller vill äta mammas goda middag. Det vet säkerligen din dotter med <3 hoppas hon trivs med sitt nya jobb och sin nya lya. Stor kram // My <3

  1. Fnulan skriver:

   Åh vad härligt att din mamma får njuta mycket av dig och du av henne. Ja det blir en annan relation! Idag tog vi en drink tillsammans i Malmö, UNDERBART!
   Stor kram och tack för att du bryr dig <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..