Folkdanspsykos

Sedan barnsben har glädjen varit stor för mig när vi firat midsommarafton på ”Försköningen”. När jag var liten var det dock ett större firande (eller var det jag som var en liten skitunge?). Folkdanslaget och gymnastikföreningen hade uppvisning och hela byn var på plats. Jag försökte mig på det där med folkdans, men jag vägrade att ha kläderna på mig OCH att uppträda så att andra såg hur töntig jag var, så det blev en kort period i mitt liv. Om jag inte har helt fel var det alltid vackert väder på midsommar förr. Japp, det var bättre förr.

Regndropparna hängde tungt i molnen igår, men vi och en tapper skara trotsade vädergudarna och var på plats då byn bjöd upp till dans där ringen blandades av alla generationer i olika färger som i en somrig blomsterkrans. Flickor med vackra klänningar och kjolar neg fint i dansen medan pojkarna bugade djupt. Så söta dom är när dom är lite sådär högtidliga dom små liven.

När det sjöngs att vi skulle skölja och mangla tvätt såg de flesta barnen ut som frågetecken, dom tittade på grannen som såg lika förvirrad ut. Vad är mangla liksom? Jag visade Mira att man trycker på en knapp. Jag vet inte om det är rätt.

I gräset satt stora sällskap och njöt av god mat och dryck medan barnfamiljerna hade fullt upp med fiskedamm, femkamp och sockerkickade ungar. Och jag njuter och ler stort, nu för jag stolt över mina traditioner till ännu ett barn. Hon ska dock slippa folkdansen =)

Fler bilder finns HÄR (samt en snällare text ;))

Midsommar sommar

Fina unge. Den fina koftan har farmor stickat <3

Midsommar sommar fiskedamm

Japp, fiskedamm som det ska! MYCKET godis för 20 kr!!

Midsommar sommar
Midsommar sommar

Kanske inte så konstigt efter fiskedammen…

Midsommar sommar

Men som kom Malte.. Då ville Mira GÄRNA dansa ;)

Midsommarstång

Hur hade du det vännen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..