ANNONS

Recept på Laxpaj

/

Hej vännen,

Idag kom mina svärföräldrar på besök, det är alltid så mysigt att få ha familjen omkring sig. Mira är överlycklig att få spendera tid med sin farmor och farfar som annars bor 50 mil bort.

Så jag tänkte göra mig till och göra en Laxpaj. Jag har aldrig testat det, jag äter inte lax själv och recept kan jag INTE följa. Så det blev något mitt emellan och två omgångar pajskal eftersom den ena åkte i golvet…

Såhär gjorde jag i alla fall , en mix av olika recept =)

Pajdegen

150 gr margarin

4 dl vetemjöl

1,5 dl naturell kvarg

4 msk vatten

Pajfyllningen

400 g färsk laxfilé

1 purjolök

200 g babyspenat

1 rivet skal av citron

4 ägg

4 dl matlagningsgrädde

2 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 dl riven ost

1 pkt fetaost

Såhär lätt är det =)

Blanda mjöl och margarin (jag tar faktiskt elvispen). Häll sedan i kvargen och vattnet och knåda ihop till en deg snabbt som du direkt trycker ut i en pajform storlek stor. Sätt in i kylen och låt den vara där i 30 min.

Sätt på ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter i mitten av ugnen. Skär laxen i mindre bitar och skölj och dela purjolöken i skivor som du steker i en panna. När löken mjuknat tillsätter du spenat och fortsätt fräsa tills spenaten är mjuk och glansig. Tills sist vänder du ner citronskalet.

Lägg i lax och spenat/purjolöken i pajskalet. Vispa samman, äggen matlagningsgrädden, salt och peppar. Häll det i pajskalet och strö över den rivna osten och smulade fetaosten. Grädda i mitten av ugnen 30-35 min.

Smaklig spis, tyvärr kan kan inte berätta hur det smakar 😉

1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00