Till dig som är en offentlig person

Jag spricker av ilska när jag tänker på en sak, eller rättare sagt tänker på en viss person. En offentlig person som jag hyllat till skyarna, hejat på och gråtit tårar för. Denna person kränkte mig och gjorde så att jag kände mig så j*vla dum. Så pass att jag aldrig mer kommer att nervärdera mig genom att jag går fram till en offentlig person. Jag vägrar att bli kränkt och känna mig som en mindre värdig person för att den offentliga personen är sjukt trött på offentligheten.

Det enda denna offentliga Mums Mumsen förlorade efter vårt möte var min respekt och hejarop i fortsättningen…

Jo, vi pratar om det en stund du och jag. Jag har väldigt många som kommer fram till mig och vill säga hej för att dom läser min blogg. Jag blir alltid lika glad för att få träffa er och delar gärna ut en kram för att visa att ni är viktiga för mig. Många tar verkligen modet till sig för att komma fram, då ska jag väl för guds skull visa respekt och tacksamhet. Även om jag har en skitdag så ska inte denna person drabbas. Ber en av er mig om att vara med på kort så är jag det, för det betyder mycket för mig att göra dig glad.

Okej, så tar vi Mums Mumsen då. Jag satt och grät av lycka när jag såg att det var han som var konferencier på ett event. Vi var 2.500 personer som stod upp i lokalen och visade vår tacksamhet över hans stora vinst för Sverige. Mums Mumsen var alltså på eventet som betald artist… Han arbetade med andra ord… Han hade fått lön för att underhålla oss som var där… Han var där för vår skull, inte sin egen.

Hela kvällen hoppades jag verkligen på att få träffa honom och få ta ett kort. Jag är alltid jätteförsiktig med att be om att ta kort på mig och en kändis med respekt för den personens privata tid. Denna gången ansåg jag att Mums Mumsen var där för vår skull, publikens skull. Så jag tog 10 djupa andetag innan jag vågade att gå fram och fråga den pinsammaste frågan jag någonsin ställt i mitt liv…

– Hej, får jag ta ett kort på oss?  

Då fick jag en hög och djup suck med himlande ögon medan han ställer sig demonstrativt vid min sida. Jag skämdes så att jag höll på att dö och försöker släta över det genom att säga:

– Förlåt, jag ville ju helst inte störa dig.
Svaret fick mig att tappa den lilla respekt jag hade kvar för honom
– Så säger ni alla….. säger han surt medan han ler för fotot och när det är klart vänder han mig bara ryggen och går.

Så många väninnor var avundsjuka för mitt foto med Mums Mumsen, det dom inte ser på kortet är att jag faktiskt kände mig skitdum och kränkt, jag kände mig som en stalker och snuskig gammal tant. Ja, jag blev ledsen på riktigt.

Illa säger jag bara… ILLA! Frågan jag ställer mig är; hade det varit annorlunda om jag varit yngre, snyggare eller så? Nä usch, det var inte snyggt gjort av honom. Eller är det jag som har för höga tankar om folk? Ska man gå fram och be om att få ta ett foto? Vad tycker du?

 

 1. Madde skriver:

  det tillhör väl jobbet att skriva autografer och ställa upp på bild som kändis? Sen säger jag som dig. Skulle aldrig gå fram på deras lediga tid , men i ditt fall var det under arbetstid….

 2. Marie skriver:

  Varför skriver du om detta 2 månader efter denna händelse?
  På ditt inlägg från 5 juni är allt frid och fröjd, du stoltserar med selfien och med de fria drinkarna. Det ser inte ut som han ”jobbar” precis, han kanske är gäst som alla andra denna stund. Tycker inte att det ingår i hans jobb att ska ställa upp på alla selfies, det väljer man väl själv. Du fick ju din selfie, han kunde ju valt att säga nej.
  Visst det är väl tråkigt att få ett ovänligt bemötande, men nu har vi bara din version, inte speciellt nyancerat. Han har själv berättat att det är VM i selfies för honom, så jag förstår om det kan bli lite mkt ibland. Han hade kanske en paus, så det kanske var så att du ”störde” just då. Menar du sen att han skulle stanna kvar och snacka med dig? Inget konstigt att han gick, tycker jag.

  Heja Måns, du är värd varenda röst från mig!

  1. Fnulan skriver:

   Hej Marie, anledningen till att jag väntat är att jag inte vetat om jag skulle skriva om det. Sedan det hände har jag stört mig mer och mer på det som hände.

   Vad har de fria drinkarna med mitt inlägg att göra? Det var inte han som bjöd på dom…..

   Ja jag ska be honom om ursäkt att just JAG kom och störde honom i hans välförtjänta paus. Men om jag jobbar går jag till personalrummet om jag vill ha en riktig paus, jag ska tipsa honom om att göra det i fortsättningen

   Jag skrev inte att han skulle stanna och prata med mig, det hade jag inte för ett ögonblick tänkt att han skulle göra. Det finns sätt att vända rygg och gå.. och sen finns det sätt..

   Du får GÄRNA rösta vidare på honom, detta är MIN upplevelse i mitt möte och jag är inte ute efter en ”hatkampanj” jag vill få fram att OFFENTLIGA PERSONER SKA SE VÄRDET I SINA FANS!

   Jag har lärt mig att ge ALLA människor respekt och det är jag jäkligt stolt över, men men alla är inte som mig.

 3. Hej
  Ta dig inte av detta, det är han som ska må dåligt av detta .
  Hoppas han ser eller hör av andra hur han uppför sig.
  Dålig stil av en vuxen människa .
  Kram

 4. Maria skriver:

  Men usch vilken stil…! :O Jag diggade honom under allsång-tiden, men efter att han slutade där tycker jag nåt har börjat ändrats, men kanske ESC-grejen var det som steg honom åt huvudet till slut..? Synd på en annars så bra artist

  1. Fnulan skriver:

   Jaaa eller hur!!! Jag känner detsamma!!

 5. Sofia skriver:

  Jag kan på ett sätt förstå honom. Det han har varit med om är så otroligt stort, plötsligt och intensivt. Inget han själv ens hade kunnat drömma om. Jag tror att det någonstans kan slå över, då man blir trött på det och tyvärr reagerar otrevligt mot de som förtjänar det allra minst.
  Men, jag tycker givetvis inte det är okej. För hur jobbigt det än kan vara vissa stunder ser jag det som en skyldighet som offentlig person av den klassen att vara trevlig och bemötande. Som du sa så är han där för er skull, inte sin egen. Han ska vara glad och tacksam att det finns människor där ute som uppskattar det han gör i en konkurrerande bransch där man kan vara bortglömd om en vecka. Och för hans eget varumärke, vill han bli sedd som en trevlig person eller en otrevlig?

  1. Fnulan skriver:

   Exakt!!!! WORD Sofia!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..