Skånetips igen

Ja men det måste väl vara en hel del turister här nere nu? Har du turistat i Skåne någon gång? Jag brukar turista i mitt egna landskap när vi har gäster för jag är förbaskat stolt för att visa våra skånska pärlor.

En sak du ska göra om du är här är absolut att åka längs den Skånska kusten ut mot Österlen. Där hittar du fantastiskt vackra Hammars backar och Kåseberga- Ale Stenar till exempel. Sjukt vackert! I Hammar spenderade jag mina somrar med mamma, pappa och mormor och morfar. Och när vi var där med svärföräldrarna svämmade mitt hjärta över av minnen (förutom tanken på att jag tvingades kissa på en potta på nätterna eftersom vi bara hade ett äckligt utedass….).

Här är mitt finaste barndomsminne… Vårt fina torp som mina föräldrar rustade upp tillsammans med min mormor och morfar. Ja till slut slapp jag pottan när dom fixat en toalett inomhus =)

Här finns MASSOR med ”flygare” som kastar sig ut för stupet och svävar fritt. Det är så himla fint att se! Vilken frihet!.

För visst är det vackert?

Ingen dålig utsikt när man äter va?`Har du inte picknickkorg med dig så finns det massor med matställen i Kåseberga där du kan äta nyfångad och tillagad fisk direkt från havet.

ÅÅÅÅÅÅÅ jag älskar sill, potatismos och lingon.

 

 1. Jag har aldrig varit i Skåne. Men jag ser fler och fler ställen som jag skulle vilja besöka däromkring.

 2. Härliga bilder!! Skåne måste vi besöka nästa sommar ser jag 🙂 Och Skagen är också ett måste, det hann vi inte med på vår Danmarksresa den här gången! Kramen

 3. Annika skriver:

  Som den skånetös jag är håller jag fullkomligt med dig! Ett fantastiskt vackert landskap som verkligen har allt, inte alls partisk nu 😉 Milslånga vita stränder, ”berg” och dalar, djup skog och fantastiska slätter…
  Skåne i vårt hjärta ❤️
  Kram Annika

 4. Skåne är underbart! De senaste åren har vi tillbringat åtminstone ett par dagar där. Vi var nere 24-26/7 tyvärr så regnade o blåste dagarna bort. Körde förbi veberöd o tänkte på dig, för visst är det där du bor!? Kram från ett idag soligt småland.

 5. Hade verkligen en fantastiskt fin dag i Skåne på väg på Bloggbussen-resan förra hösten 🙂 Just Ales stenar och att äta fisk från restaurangen nedanför, med havet som utsikt… Mmmmm… En sån där guld-dag som man sparar i hjärtat 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..