Att säga för mycket till fel person

Gaaah vad dum jag känner mig, att jag kan vara klumpig det vet jag, men dum och berättar för mycket nja… Jag brukar kunna säga vad jag tycker och känner men nu gick jag ett steg för långt och det blev så j*kla dumt. Man kan berätta saker, och man kan berätta saker fast budskapet kan bli väldigt olikt. Och ibland säger man saker till helt fel mottagare. Och nu trampade jag verkligen i klaveret.

Jag har problem med att min spiral sitter fast, IGEN, och varit hos en gynekolog i Lund. Hon i sin tur skickade en remiss till en annan gynekolog som hade ett speciellt instrument för att kunna plocka ut den. Och när jag såg vem han var så sa jag bara BIG NO NO, jag totalvägrar att gå till honom för det har jag gjort en gång och ALDRIG MER. Och när jag hört runt så är det MÅNGA som känt precis som jag.

Så läkare 1 ringer och frågar mig hur det gått och jag svara följande:
– Jag är hemskt ledsen men jag TOTALVÄGRAR att gå till läkaren du remitterat mig till.
– Hur så?
– Därför att han är en STOR arrogant och nonchalant läkarskit och jag har varit hos honom innan, och ALDRIG mer säger jag bara. Jag vägrar att förödmjuka mig hos honom igen.

Då säger hon det som gjorde att jag bara ville lägga mig ner och dö…
– Det är min man du pratar om…..

Tystnad… .

– Jag skickar dig till KK istället, ha en fin dag, svarade hon då

KLICK…..

Jag undrar vad dom säger vid middagsbordet ikväll. I detta läget hoppas jag att hon bryter sekretessen hon har mot mig som patient, det kanske hjälper hans patienter..

Mmm….

 

 

 1. Oj hoppsan..men hur skulle du kunna veta att det var hennes man? Nej jag tycker att du gjorde rätt med det underlag du hade. 🙂

 2. BRA DÄR FNULAN!! 🙂
  Du gjorde 100% rätt som sade hur du kände och tyvärr så gjorde den där sjuksköterskan ett KARDINAAAAAAALFEEEEEEL som berättade för dig att det var hennes man du pratade om, det var bara SÅÅÅÅ JÄÄÄÄVLA OSERIÖST!! hon spädde ju bara på extra , varför skulle du få den informationen?? vad ville hon uppnå med det tror du?? Hennes privatliv och familjeband är heeelt ovidkommande i alla avseenden, jag tycker faktiskt du ska ta upp telefonluren och ifrågasätta hennes handling mot dig, och vad hon hade för avseende med den, för som jag ser det så är inte bara hennes man en STOR KNÖL utan även hon. ursäkta mitt lite råa språk fast jag blir rosenrasande när jag läser hur detta gått till.
  MASSOR AV KRAMAR OCH FORTSÄTT VARA DEN DU ÄR!! 🙂 <3

  1. TACK Christina, och ja, ni alla har rätt när det gäller läkaren.. hon borde inte säga något till mig utan låtsas som ingenting. Skiter i vilket, han är inte bättre läkare för att han är gift med henne!
   PUSS

 3. Och vad ville hon uppnå genom att upplysa dig om att han är hennes make? Vad har det med saken att göra, hon skulle hållt den informationen för sig själv. Shit ,vad irriterad jag blir!

 4. ha ha ha helt underbart, tycker det är klockrent och jättebra gjort. Vad hade det med saken att göra, att det är hennes man, ska man vara snäll och säga fina saker då eller vad ville hon? Sanningen är sanningen, det kan man inte undvika bara för att det är hennes man. Hade man vart riktigt kaxig (vilket är lätt för mig att sitta och säga här och nu.. haha) skulle man ha svarat:

  – Det är min man du pratar om…..

  – Jaha be han förbättra sig då!

 5. Hejsan!
  Jobbar själv inom vården och säger bara, fy fan vilket pucko!!! Vare sig det är hennes man eller inte så är det ju inget hon ska kläcka ur sig, det har ju inget med din behandling att göra. Jag är lite som du, säger som jag tycker och går inte heller till vilken läkare som helst. Tyvärr är det allt för få som står på sig och så går man snällt till doktorn och genomlider besöket och kanske inte alls har fått fram det man vill. Ofta hör man på patienterna då de ringer och man informerar om vilken läkare de ska få träffa om det passar eller inte. Jag brukar då snabbt försöka hjälpa till och lyfta frågan om de vill träffa någon annan och på det viset fått många tacksam ”tack” tillbaka. Fortsätt med din härliga, ärliga stil!

  1. Tack Carina!! Ja jag tänkte inte så långt! Hon blev säkert chockad över det jag sa och jag chockad över hennes ord… Känns inte som att jag vill träffa någon av det två igen faktiskt!!
   KRAMEN

 6. Äh…shit happens…men i detta fallet var det ju faktiskt hon som sa för mycket….

  Kan rekommendera dig att gå till R.Sabelberg….

 7. Du om någon ska inte känna att du gjort fel på något sätt, men både HON och HAN kanske får sig en läxa. Hon har ingen rätt att dra in privata saker även om det nu råkar vara hennes man. Man kan ju bara hoppas att han är en bättre man än gynekolog 🙂
  Kram fina Fnulan!

  1. Ja det är så rätt. Jag fattade mig dock inte förrän efter, jag blev så paff!! Men jag ska säga det till henne sen minsann.. Ville hon få mig att må dåligt eller?
   Kramen

 8. Hej!
  Ville bara säga att DU har inget att skämmas ut över! Tycker det är STARKT att du delar med dig av detta, och stod på DIG! Jag tycker ALLTID man ska ha rätt att känna sig bekväm, särskilt när man ska göra en sådan intim undersökning.

  Det är HAN OCH HANS FRU, som borde veta bättre, och respektera sina patienter och deras integritet.

 9. Malin! Förstår att det kändes jobbigt när det hände men vet du vad?… Vad hade det med saken att göra att han är hennes man? Varför ens nämnde hon det? Det var oproffsigt och konstigt tycker jag!

 10. Det var HON som sa för mycket! Inte du som ska göra en undersökning som jag gissar känns otäck oavsett hur bra läkaren är.

 11. Hi hi underbar story.Förstår att du kände dig förvånad/snopen när du la på.Men du gjorde ju helt klart helt rätt att inte gå till en Läkare som är arrogant och otrevlig man ska välja de som är vänliga,trygga och gör ett bra jobb SÅ att de som inte sköter sig står utan patienter och får ändra sig.Jobbar själv i branchen. sen tycker jag inte hon borde nämt att det var hennes make MEN och andra sidan kan man ju inte stå till svars för hur ens partner uppför sig.Sorgligt för henne bara.Men du var underbar.Kul att läsa din blogg.

 12. Absolut inte trampat i klaveret, självklart att du ska säga precis det Du sa… sen att hon nämner att det är hennes make är ju mer pinsamt för henne än för dig med tanke på vad du upplevt vid tidigare bemötande… kan ju hoppas han får veta detta och ändrar sitt bemötande eller skaffar skrivbordsarbete!
  Heja Fnulan

 13. Sabelberg håller till både i Malmö och Helsingborg (själv går jag i Hbg).Du kan gå in på deras hemsida sabelbergkliniken.se. Han är bra på att ta ut spiraler(gör det både snabbt och försiktigt!).

 14. Förbaskat vad är det för serie/film jag tänker på? Det var en kvinna som gick till en hemsk läkare som inte tror på henne men hon vågar inte säga nåt och en dag ser hon honom sitta med sin fru på en restaurang så hon tänker ”Nu eller aldrig, nu ska han få höra”. Så hon marscherar fram till honom som naturligtvis tycker hon avbryter och ber henne gå men hon står på sig och talar om hur förödmjukad hon kände sig hos honom och att hon har en riktig sjukdom, Fibromyalgi. Han försöker putta undan henne igen men då är det frun som ger honom en örfil och säger åt honom att lyssna för nu kan han lära sig nåt! Urbra scen men var var det jag såg den….? Minnet är bra men det är kort lol. Det var inte ”Cake” med Aniston för den har inte kommit ut än.

  Man SKA säga till så de får veta. Hur ska de annars förbättra sig?
  Hur han är på jobbet har ju inget att göra med hur han är hemma.

 15. Oproffsigt av henne att ta upp att det var hennes man! I hennes sits har det ingen som helst betydelse, utan hon ska väl ändå se honom som enbart en kollega och hantera ärendet därefter.
  Förstår att du ville sjunka genom marken, men bra att du fick fram det också kan jag tycka. Det kanske aldrig hade nåt fram till honom/henne annars. =)

 16. Jag förstår att det kändes hemskt pinsamt men det kanske var precis vad som behövdes för att det ska bli en förändring HOS HONOM!
  Du gjorde inget fel.
  Kram på dig
  Malin

 17. Att man aldrig finner sig, utan kommer på efteråt vad man borde sagt… OM du funnit dig hade det ju varit underbart att fråga henne vad hon ville med upplysningen att det är hennes man??

 18. Det bar inte proffsigt sagt av henne till dig…Hon skulle bara sagt att hon hjälper dig vidare. Men bra att du säger ifrån. You go girl . Kram

 19. Håller med alla andra som skrivit att det var fel av henne att berätta att det var hennes man.
  Vad ville hon uppnå med det? Få dig och känna dig dum? Försöka bevisa att så illa är han inte? Nej, fel och bara pinsamt för henne.
  Hoppas detta hjälper någon annan bara.
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..