ANNONS

Pinsamt att vara skåning

/

Nu är det dags igen, fotboll för mannen och jag sitter ensam så ensam i min soffa. Ja det är min lott här i livet. Speciellt eftersom jag gärna följt med ikväll, det är ju Ronaldo som besöker Malmö…. Nej jag tycker inte att han är snygg, han spelar bara VÄLDIGT bra fotboll! Vad trodde du??

Jo, jag är skåning och jag skäms. Jag har ALDRIG varit på Äppelmarknaden i Kivik trots starten 1988. Det är skamligt och pinsamt. Speciellt nu när jag har varit där och upplevt det. Svärföräldrarna ville gärna åka dit så vi hängde såklart på. Nu kommer jag att åka dit varje år.

Ett hav av äppelsorter i riktig äppelanda blandat med mat, ost, hantverk, konst och ögonfröjd i den stora äppeltavlan som konstnären Emma Karp Lundström skapat. I år var motivet en hyllning till alla de som plockar alla äpplen. Fint!

Hemligt förklädd tavla när vi kom in på marknaden =)

Hela marknaden går i äpplets tecken!

Såklart serverades det mängder av äppelkakor/pajer/maträtter som hade äpple som huvudingrediens. För övrigt var det ”redigt” skånska delikatesser som till exempel ”äggakaka”, stekt sill och potatismos och massa annat. Vi hann inte med allsången tyvärr.

Mannens lycka var total den med, han hittade Ölandsvete!

Det var en mysig marknad med massor med smakprover och gott! Här snålas det minsann inte. Och du slipper en massa ”markandsskräp” som finns för övrigt på många andra marknader. SKÖNT!

Naturligtvis, äppelkonst!

Och vad vore marknaden utan Kiviks must?

Japp, äpplen handlar man med sig hem efter att ha noga valt ut med smakprover de sorter man var sugen mest på. 15 kr kilot är prima ballerina pris! Jag blev förvånad att äpplen faktiskt kan smaka så olika. Jag har inte tänkt på det.

Sen besökte vi Kiviks musteri också men det får komma i ett annat inlägg, nu är du nog trött på mitt tjat! Skynda dig ner till hamnen i Kivik, tavlan finns kvar ett tag till <3

I samarbete med Kivik

8
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00