När ens dotter står upp för sin mamma…

Hej alla fina Fnulisar,

Lill fnulan tänkte skriva några ord här på min underbara mammas blogg. För det kan jag garantera er att hon är, just en underbar mamma. Men häromdagen ringde mamma till mig, och var faktiskt riktigt ledsen och upprörd. Min mamma är en stark kvinna, hon tåler det mesta och det ska till väldigt mycket för att hon ska bli riktigt ledsen (Som dotter har man tyvärr testat dessa gränser ett antal gånger ska jag erkänna, förlåt mamma). När hon då ringer mig och faktiskt är ledsen gör det något så fruktansvärt ont i mitt hjärta.

På senaste tiden har mamma tränat hårt, kämpat med kosten och genomgått en operation som hon om någon är värd. Ni ska veta hur stolt jag är över henne. Men för detta har hon tyvärr på senaste tiden fått höra tråkiga åsikter om hennes roll som min, Miras och Gabriels mamma. Rent ut sagt fått skit kastad på sig. ”Du är en dålig förebild för dina barn som uppmuntrar till skönhetsoperationer” är bara en av många saker hon fått höra.

För det första ska jag berätta för er att redan innan min fina mamma var ett namn i bloggvärlden genomgick jag min första skönhetsoperation. Som 16 år gammal genomgick jag en operation som innefattade en Öronplastik, för jag var född med utåt stående öron som hade plågat mig genom alla mina år. Under mina 16 år jag hade levt då, hade min mamma inte nämnt att detta alternativ för mig en enda gång och jag minns hur arg jag var på henne för att hon inte sagt åt mig tidigare att denna operation fanns. Som svar av mamma fick jag ” Men Cornelia, jag tycker du är perfekt som du är, och detta var något jag ville att du själv skulle besluta helt utan min påverkan” För dem fick förfrågan när jag var mindre om detta var något mamma och pappa tyckte skulle korrigeras. Men klok som min mamma är ville hon att det isåfall skulle vara mitt egna val i framtiden.

Februari 2015 hade jag sparat ihop mina egna pengar för att operera mina bröst, för det är något jag också har gjort, även detta helt utan min mammas påverkan. INNAN hon ens hade berättat för mig att hon själv tänkt lägga sig under kniven. Jag tycker att ni som har så mycket åsikter ska tänka till en extra gång innan ni yttrar ord om hur min mamma är en bra förebild för mig eller inte.

Jag fyller mina läppar, och det ska gudarna veta att min mamma INTE gillar alls. För att hon tycker att jag är fin precis som jag är och har alltid gjort. MEN jag är snart 21 år gammal, jag fattar mina egna beslut och jag tjänar mina egna pengar och jag gör faktiskt precis vad jag vill. Utan någon som helst påverkan av min mamma, vilket hon måste vänja sig vid, och alla andra också.

Att min fina mamma skulle vara en dålig förebild för mig är nog den största lögnen som någonsin skulle kunna dras. För att jag har välsignats med en alldeles fantastisk kvinna till mamma som aldrig skulle göra något annat än att uppmuntra mig att jag duger precis som jag är. Vilket jag själv vet att jag gör också, tack vare en mamma som sagt det till mig varje dag sen jag föddes.

Mamma, jag är otroligt stolt över dig. Över allt du lyckas åstadkomma. Bloggen, viktnedgång och allt. Jag blir stolt som tuppen när jag får vara med på dina bloggevent och se hur lyckliga alla är för det fina du fixar. Jag är stolt över att få vara din dotter och stolt över hur du alltid säger hur bra jag är. Jag hoppas att jag någon gång i framtiden får möjlighet att vara en lika bra förebild för mina barn och få dem att känna sig lika älskade och lika bra.

//Cornelia

 1. Hej
  Ni pratar om detta känsligaste ämne som finns , ( som bloggare ni gör detta och detta och jippi Gud vad jag blev fiiiiiin)
  Men det finns de som aldrig aldrig aldrig når detta och Jag tror att detta kan sätta jätte spår i själen hos dessa små liv, jag kan tycka synd om dessa som aldrig har råd att göra detta . ( för det kostar ganska så mycket att bli fin och lida pin) Jag har verkligen råd till detta men anser att jag är nöjd ändå efter alla mina operationer.
  Man bör kanske tänka efter ibland , det finns säkert tusen och åter tusen ungdomar som ej är nöjda med sina kroppar och kanske ej har råd med detta , men ser upp till dig, denna sak får du säkert ta med både gott och ont så är det ju, du har en öppen blogg och då tror jag att man får stå ut med både gott och ont , livet är ju säkert så

 2. Marika skriver:

  Å vad härligt! Du måste vara stolt över denna tjej alltså. Kram

 3. Tänk att folk ska tycka, tänka och dela med sig så generöst av sitt tyckande och tänkande om vad andra gör eller inte gör, så mycket.
  Vi kan väl helt enkelt vara lite snälla mot varandra?

  Ett fint inlägg av dig, Cornelia!!! Både du och din mamma är fina, som ni är, med eller utan operationer eller injektioner!

 4. Önskar folk kunde fatta att operera brösten inte alltid är en skönhetsoperation! Jag har e-kupa och det är banne mig inte bekvämt att ha på BH eller lätt att hitta en som sitter skönt. Ont i nacken, rygg och axlar har jag haft sedan jag var 15. Är idag 44. Att trivas i sin kropp handlar om mer än skönhet.

  Fnulan, du är en underbar mamma!

 5. Bra där!! 🙂 Ni är så fina bägge två både utan eller med operationer och korrigeringar, ni är fina för ni vet vad ni vill och vad som gör er lyckliga och står för era beslut mot surkärringarna, Ja Cornelia du har en alldeles enastående mamma och du är en alldeles bedårande tjej själv, man ska följa sin själ och skiiiita i människor som uppenbart har alldeles för lite att göra utan lägger sin energi på att kasta en massa dynga på andra människor som de nog bara är avundsjuka på innerst inne.
  Pözz & Kram från Norrköpingskärringa Christina. 🙂 <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..