ANNONS

Sällskapsresan

/

ÅH teater igen! Och denna mitt hatobjekt ”Sällskapsresan”. Ja jag hat-älskar denna film och jag visste inte vad jag skulle få uppleva denna kväll på Nöjesteatern med mannen min. Och han är tvärtom mig, han kan se denna film om och om igen och hotar mig ibland att vi ska se den igen. Han blev smått förvånad när JAG sa att vi skulle se Musikalen SällskapsresanDet blev succé från början till slut!

Musikalen Sällskapsresan var fantastiskt rolig och jag tror såklart musikalen är skitball om man har sett filmen, eftersom så många scener sitter så inrotade i oss. Det var naturligtvis massor med igenkänningsfaktorer, men speciellt en grej var det en grymt bra twist på :). En av mina stora favoriter Ankan ”Fiskaren” Johansson gör en briljant tolkning av Stig-Helmer. Och döm om förvåning när självaste Melander dyker upp som sin rollkaraktär Berra =) Tillsammans med Ljungqvist spelar dom radarparet perfekt som Berra och Robban, RATADATADAAAAAA

Den kvinnliga huvudrollen hade Frida Berg och hon sjunger otroligt bra, både jag och mannen satt och tittade och trodde att det var Helen Sjöholm först. Musiken till föreställningen var jättebra och det är Bengan Palmers som skrivit mästerverket.

Ja alla var BRA!

Regissören som presenterade showen för oss ska vara stolt! Och detta är en stor dos kultur för många av oss. Vem har INTE sett Sällkskapsresan liksom? Och ser du denna föreställning blir du inte ett dugg besviken!

HÄR kan ni köpa biljetter och det är otroligt synd om ni missar den! Idag har den världspremiär i Malmö. Love it!

HURRA VAD BRA!

Musikalen Sällskapsresan
Av Bengt Palmers & Jakob Skarin

Filmen Sällskapsresan är den ojämförligt mest sedda svenska filmen någonsin. Enligt beräkningar har mer än 30 miljoner svenskar sett filmen, d.v.s. sammanräknat alla som sett – och sett om den – på bio, VHS, DVD och under otaliga TV-repriser. Filmen hade premiär 1980, och p.g.a. DVD-utgivningar och TV-repriser är idag många barn och barnbarn till de som för 34 år sedan såg filmen på bio stora Sällskapsresan-fans. Bengt Palmers komponerade musiken till filmen, och med vänligt tillstånd av Lasse Åberg och filmens producent och med-manusförfattare Bosse Jonsson har Bengt och hans vän och kollega Jakob Skarin skrivit musikalens scenmanus, musik och sångtexter.

Nästan all musik i musikalen kan beskrivas som “glad och upptempo”, med en spännvidd från spanska pastischer och samba till kabarénummer och rock/pop-låtar. Filmens spanskklingande huvudtema “Med Sun Trip Mot Solen” ingår givetvis i musikalen, och som trivia kan nämnas att temat var 1:a på mobiltelefonernas “Ringsignallistan” hösten 2006.

I rollerna
Stig- Helmer / Anders ”Ankan” Johansson
Ole Bramserud / Hans Erik Dyvik Husby   ”Hank von Helvete”
Berra / Sven Melander
Robban / Stefan Ljungqvist
Sivan / Nina Pressing
Majsan / Frida Bergh
Gösta Angerud / Fredrik Dolk
Reseledaren Lasse / Cornelius Löfmark
Dr Levander / Olof Ramel
Fru Storch / Kristina Hahne
Herr Storch / Daniel Träff

Ensemble: Sara Axelsson, Simon Laufer, Aimee Wentzel, Fredrik Wentzel, Charlotte Zettergren. Ser vi i roller som reseledarna Affe, Gabbe, Carmensita, servitriser, gatsopare, resebyråexpediter, flygvärdinnor, spanska butiksbiträden och hotellpersonal.… och därtill medverkar en välklingande orkester.

Musikalen Sällskapsresan regisseras av Anders Albien som framgångsrikt bl.a. regisserat musikalerna Hairspray, Spamalot, Dirty Dancing, Rock of Ages och Flashdance.

Koreograf Siân Playsted. Kostymör Marianne Lunderquist. Dekor: Ljus & Dekor. Ljusdesign Palle Palmé. Musikarrangemang/kapellmästare Björn Claeson.
Producent är Julius Malmström, Julius Production AB.

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00