ANNONS

Mitt svar på dotter Cornelias inlägg

/

Många har väntat på mitt svar på min dotter Cornelias inlägg, det kommer här..

Jag struntar fullständigt i om människor omkring tycker att jag är ytlig. Jag gör fillers, förminskar brösten eller vad det än må vara. Men när människor i min omgivning skriver till mig att jag borde tänka på vilken dålig förebild jag är för mina barn. Då blir jag förbannad, rent ut sagt skogstokig.

Jag är ingen dålig förebild för att jag är mån om mitt utseende. Punkt.
Jag är en dålig förebild om jag inte lär mina barn att älska sig själv. Punkt.

Vad är problemet, varför ska det vara sånt hysch hysch med plastikingrepp? Jag trodde att det var den enskilda individen rätt att bestämma vad som är rätt och fel rent moraliskt och etiskt för den? Är vi alla har samma personnummer och stöpta ur en och samma form? Nä, skärpning och acceptens att vi är olika, tack.

Jag har opererat synfel, blekt tänderna, tagit fillers/botox och förminskat bysten, jisses vilken dålig mamma min mamma är. Det konstiga är, hon aldrig har gjort något plastikkirurgiskt i hela sitt liv, ändå gör jag det. Det är också märkligt att det är godtagbart att operera synfel eller att göra GBP. Snälla, kan någon förklara skillnaden för mig, för jag fattar ärligt talat inte.

Det enda jag fattar är att folk inte har nog med sitt eget..

Jag tycker att det är upp till varje individ att avgöra vad som är okej eller inte och att det är fel att andra har åsikter om en annan persons egna val. Livskvalitet ser olika ut för oss och att ha finare bröst kan vara det för någon. Jag tycker inte det är fel så länge det är en individs egen vilja och önskemål. Bara man gör det av rätt anledning- för sin egen skull! 

Mina barn är de vackraste i världen och behöver inga operationer. Jag har tvingats inse att Cornelia är 21 år och jag kan inte längre säga nej. Det är hennes val och hennes pengar.

Lika mycket som jag respekterar människor som inte tycker att skönhetsingrepp är okej, respekterar jag dom som gör det, jag dömer ingen. Det är vi föräldrar till barnen som ska boosta våra barn från första början så att det en massa ONÖDIGA ingrepp inte sker? Det är nog det största problemet att vi kanske är dåliga på det, för inte är det enbart skönhetsklinikernas eller skönhetsindustrins fel? Nej, barn och ungdomar ska inte behöva fixa sina vackra ansikten, det tycker inte jag heller. Men om man som vuxen mår dåligt över något och kan fixa till det, så varför inte?

Jag är egentligen mest ledsen för att människor inte kan respektera människors val oavsett vilka det är, så länge det inte skadar någon annan.

Pussen

Dotter

8
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00