ANNONS

Recept och Hur gör du dina köttbullar?

/

Idag hade jag tänkt att Mira och jag skulle vara ute i trädgården och städa upp, det behövs… MINST SAGT! De som bor i byn och går förbi skakar säkert på huvudet. Men men, ösregnet och min såriga hals gjorde att det fick bli köttbullsmaking istället.

Såhär gör mina små guldklimpar (som ALDRIG är små) 

500 gr färs
1 ägg
1 lök
Ströbröd
Kryddpeppar, salt, svartpeppar, grillkrydda, socker
Mjölk
Redigt smör

Jag hackar en lök (smått så att inte barnen dör av löksynen) som jag sedan blandar med ett ägg och kryddorna. Det ska vara MEST kryddpeppar och salt, dom andra ska bara finnas i bakgrunden och det lilla sockret är bara för att få fram smakerna. Häll över ströbrödet och blanda till en kladdig hårt gegga, på med mjölk så att det blir löst och ställ blandningen kallt tills det stelnat ordentligt. Sen är det bara att moffla ihop allt till goda köttbullar som självklart steks i ordentligt smör!  Vi gör faktiskt våra köttbullar i kycklingfärs eftersom mannen inte äter kött, men det är supergott och nyttigare.

Hur gör du dina? 

Det blev 70 stycken till julafton..

1
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00