ANNONS

Frågor alla bloggare får (och oftast inte vill ha)Ja

/

Hej fina bloggvän. Jag måste lätta på trycket i hjärtat lite =) Jag har bloggat i snart sex år. I SEX ÅR av mitt liv har jag delat med mig av mitt liv och mina tankar. I sex år har jag byggt upp mitt varumärke Fnulan. Det har kostat tid och det har kostat pengar. Det har däremot gett mig vänner för livet, upplevelser, kontakter och faktiskt produkter. Jo det är sant, ibland får jag något som bloggare!

Nu ska jag berätta vilka frågor jag får som bloggare och du ska faktiskt få mina svar också. Jag kollade med andra bloggare vilka frågor dom anser oss få som mest, och vi är överens om vilka det är…

1. Tjänar du pengar på din blogg?
Ja, jag har turen att göra det, men det har inte alla. Det beror helt på hur många läsare du har och vilken bloggportal du är på. Och jag undrar  om det är en vanlig fråga man ställer till andra? Ja, till kompisen som jobbar på Ica till exempel? Frågar du henne hur mycket hon tjänar?

2. Hur mycket tid lägger du på din blogg?
Det är väldigt olika, men som minst en timme om dagen, MINST. Då är det bara skrivandet av inlägget! Sedan tillkommer fotografering, bildredigering, svara på mail och kommentarer, event m.m. Så… Ja det är MÅNGA timmar i veckan
Den mesta tiden går faktiskt åt till att fundera på ”Vad ska jag skriva om”. Man är bloggare dygnet runt!

3. Hur hinner du?
Eftersom jag tjänar pengar på min blogg genom samarbeten och lön har jag förmånen att jag bara behöver jobba 75% på mitt ”vanliga” jobb. Varje fredag är jag ledig och underhåller bloggen full tid denna dag .

Som bloggare måste man vara strukturerad, och jag har olika kategorier som jag har som röd tråd så då vet jag vilka inlägg som jag ska fylla ut med. Så fort jag kommer på ett inlägg läggs det som ett utkast. Just nu är där 47 stycken

4. Varför säger du inte upp dig och bloggar på heltid?
Nej, jag har ett bra jobb med en framtid i. Jag vet aldrig när jag tröttnar på att blogga. Och jag vill ha en säker och trygg inkomst, med bloggen vet man aldrig. Men visst hade det varit kul, men nej…

5. Hur tjänar du pengar?
Via reklamintäkter på sidan samt samarbeten, men även i lön

6. Vad kostar ett inlägg hos dig?
Det beror faktiskt på vilket företag, om mina foton ska användas, syftet, kraven och vilken tidsåtgång.

7. Varför kostar ett inlägg? Det tar ju bara fem minuter att skriva?
Se punkt 2 samt lägg till att jag bloggat i sex år och är därför där jag är storleksmässigt. Vad skulle det kosta dig som företag att nå ut till tiotusentals hem med den personliga reklamen vi bloggare gör med bilder och egen text? Och som faktiskt är ärliga ord!

8. Får du alla produkter du skriver om?
Nej, jag bloggar och länkar även om saker och upplevelser jag har betalt själv för. Ja, jag kan faktiskt betala för mig också =) Är det ett reklamsamarbete står det i inlägget!

9. Snäääääälla, kan du skriva om mitt företag (i bästa fall kanske man kan få ett mobilskal…eller en rabattkod…eller ett tack)
Jaaaaaaaaa gärna, om du jobbar gratis för mig så ska jag jobba gratis för dig!

10. Hej, vi sysslar med välgörenhet, kan du skriva om alla våra välgörenhetsgrejer på vår PR byrå?
Nej, hur behjärtansvärt det än är så hade min blogg översvämmats med sådana inlägg i så fall. Jag undrar om PR byråerna också jobbar gratis 😉 Nej, de som mailar dessa förfrågningarna är PR:byråer som får MASSOR betalt för denna blogg-headhuntingen.

11. Det verkar så kul att blogga och man får så mycket saker, jag vill också få saker så jag ska börja blogga! Hur gör man?
Man ska inte glömma att bloggen är ett JOBB, det kräver massor av tid och underhåll. Alla får inte saker, det tar tid och det krävs läsare. Och hur kul är det att tjäna lön i mobilskal?.. Börja blogga du! Lycka till =) Men jag har fullt upp med min egen och har inte riktigt tid att hjälpa dig också, det har tagit mig sex år….

12. Måste du skriva varje dag?
Nej, jag har inte det kravet på mig. Jag tror däremot att läsarna tröttnar om jag inte skriver kontinuerligt.

13. Kan du inte länka till min blogg?
Hade jag gjort det varje gång en annan bloggare frågat mig det hade mina läsare lämnat min blogg…

14. Läser du alla bloggar eller?
Jag är världens sämsta bloggläsare… Men några favoriter är, SÅKLART alla femme bloggare, Tramsfrans, Meekatt, Enkla knep, Annika Leone m.fl…. Du ska få fler tips efterhand.

15. Vad är en bra/dålig blogg?
Jag tycker inte att det finns bra eller dåliga bloggar, det är ju upp till läsarna att avgöra. Däremot tycker jag mindre om de bloggare som tror att dom är något. Usch divor har jag ingen respekt för. Du är inte unik som bloggare, du är en av väldigt många andra så hoppa ner från dina höga hästar!!! Jag hoppas att läsarna ser igenom detta!

16. Du gör alltid så roliga saker och går på event!
Sorry, det är ett jobba bakom varje event! Fotografering, skrivande av inlägget och faktiskt att vara ifrån sin familj. Så det är inte bara kul, det är ett JOBB

17. Kan inte jag få vara med i din blogg?
Nej, bara för att du säger det så nej.. 😉

Vi bloggare bjuder dig på våra liv, tips. tankar och massor av vår tid. Så kära du, ha det i åtanke, hjälp din favoritblogg att synas och växa, hon/han lägger ner mycket tid för att ”underhålla” dig. Delade inlägg på Facebook är en grymt glädjande för en bloggare, då vet vi att du uppskattar det vi gör.

Puss och är det något mer du undrar över kanske?

Jo förresten, detta inlägget har tagit mig två timmar att skriva…. Det trodde du inte va?

26
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00