Recept på världens godaste korvgryta

Detta är min stora favoritmiddag från barndomens tid. Det låter inte så kulinariskt men det smakar ljuvligt och det behöver inte vara så himlans onyttigt heller om du väljer bort den fetaste korven. Alla i vår familj äter den gärna trots både blomkål och lök 🙂 Dom dör alltså inte!

Du skivar och steker falukorv. Vi tar en hel och denna gången kalkonkorv men det var inte alls lika gott som en riktigt fet falukorv :)

Skiva potatis och morötter samt dela blomkål i små buketter och släng i en kastrull med lite vatten och salt

Stek en skivad lök och stek med en liten gnutta socker

Häll över löken och korven i grytan med rotfrukterna och låt detta sen puttra tills det är mjukt! Servera med tomater och knäckebröd =) MUMS

  1. Viveka skriver:

    …..stek lök med en liten gnutta salt – och sen då???

    1. Fnulan skriver:

      Men va VA? Så konstigt, halva inlägget var borta! Nu så är det rätt igen!! Kram

  2. Riggan skriver:

    Åh, vad gott! Korvgryta gjorde min mamma också när jag var liten. Men med purjolök istället för gul lök. Mmmm, det måste jag göra någon dag. Tack för tipset!

    1. Fnulan skriver:

      MUMS!!! Men det är nog gott med purjolök också! kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..