SVT- Kalla kårar längs ryggraden

Det tar fart på min Facebooksida efter att jag skrev ett inlägg om hur illa jag mår på grund utav en Frans-Zlatan grejen på Mellon. Det var inte bara jag som inte förstod det roliga sjuka skämtet. Jag fick så ont i magen när Gina säger till Frans att Zlatan hade en hyllning till honom. Det var så fantastiskt underbart att han se killens genuina och otroliga glädje i ögonen för att i nästa sekund förstå han att han blivit förlöjligad och förnedrad inför hela svenska folket? Är det den formens humor som är kul?

Nä, humorn i årets Mello har gett mig sura uppstötningar många gånger i år…. SVT Melodifestivalen skärpning, man ska inte göra humor som baseras på att fördumma någon och få publiken att skratta på andras bekostnad..

Nä jag förstår att Gina inte skrivit manuset, men hade jag varit henne hade jag totalvägrat att säga skämtet ens.
Och om det var ett inövat skämt som Frans visste om så är det skit samma. Min sexåring förstod inte det, och inte resten av Sverige i heller. Och är det verkligen såna skämt som är underhållande så vill jag inte bli underhållen mer, inte ens av Mello som jag älskar.

Och nationalsången. Jag tyckte att det var vackert och en fin hyllning till vårt nya Sverige där vi välkomnar och respekterar alla människor oavsett härkomst. En sång avgör inte vad som är svenskt eller ej, det avgörs av de som bor här. 

 1. Carro skriver:

  Hoppas du sett vid det här laget att Frans var med på hela grejen, att det var ett inövat ”skämt” 😉 Kram

  1. Fnulan skriver:

   Jadå =) MEN, det är inte okej ändå eftersom det är skämt som inte dom små förstår. Kramen

 2. Jag blev också glad för Frans skull och rent förbannad när Gina sa att hon skojade. Hur skoj va det?? Zlatan är ju eller iallafall VAR en idol. Annars hade Frans knappast skrivit en låt om honom i så tidig ålder.

  Ps. Jag skrev Sune…the girl för att du kanske skulle bli glad att återse mig i ditt flöde

  1. Fnulan skriver:

   Men ¨ååååååå SUNE!!!!! Hur mår du????? Var är du?? Kram

 3. Diana skriver:

  Oj vad jag missade grejer. Fy vad taskigt mot Frans!! Usch jag mår lite illa av att bara läsa det här. Rått. Nationalsången… Jag har inte hört eller sett den, men kort av det jag hört.. Kan tycka att en nationalsång ändrar man helst inte av respekt till landet. Oavsett land. Tanken är fin, allt var säkert menat på ett fint och bra men det är Sveriges nationalsång och ska vara på svenska. Men som sagt det var väl bara ett uppträdande ante jag med en fin tanke? Har ej sett det.

  Kram fina

  1. Fnulan skriver:

   Usch du missade inget 🙁 Ja det var bara ett uppträdande så det är som vanligt igen =) Kram

 4. Camilla skriver:

  Skulle kalla det kränkning snarare än skämt, blev så jä-la förbannad. Dåligt beteende legitimeras mer och mer av olika tv-program, och sedan är man upprörd när barn mobbar varandra. Men det gör ju som de ser att andra gör.

  1. Fnulan skriver:

   Ja det var verkligen kränkande!! USCH!!!! Kram

 5. Pia skriver:

  Jag kan bara hålla med… Tyckte det var riktigt lågt gjort mot Frans. Men mycket är så rått och elakt nu för tiden.
  Och gällande numret med nationalsången så tyckte jag det var jättefint och jättebra. Och om man sjunger i Norden eller på jorden tycker jag är helt orelevant. Norden ligger ju på jorden. Spela roll liksom. Har man inte värre saker att förfasas över?!?

  1. Fnulan skriver:

   Ja det har varit genomgående i hela mellon tycker jag, tvi!! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..