Håller du med: Att bara få utan ansträngning

Hej fina vännen, har du påskris i håret? Usch verkligen jag hatar påskpyssel och julpyssel och ja allt sånt… Det är grejer som stökar upp mitt redan stökiga hus. Just nu är det verkligen kaos IGEN. Blä… tur att man är ledig i påsk så man kan titta på det och svära lite till.

Idag ska Mira gå påskkärring som traditionen säger och jag har tvingat henne att göra påskkort att dela ut. Jag tycker att om barnen ska gå påskkärring, Halloween etc för att få godis, pengar eller annat så får dom faktiskt också anstränga sig.

Barn som kommer och knackar dörr här hemma hos oss utan att vara utklädda ber jag snällt komma tillbaka när dom klätt ut sig och stänger dörren. Jag känner då att jag straffar barnen som inte vet bättre för att deras föräldrar skiter i vilket.

Det är synd om de barnen vars föräldrar inte hjälper de små med till exempel klä ut sig eller göra några enkla påskkort! Så detta handlar helt och hållet om att föräldrarna ska skärpa sig!

Jag kommer aldrig att tillåta att mitt barn går ut och knackar dörr för att få saker utan att hon har ansträngt sig. Jag kan inte gå till mitt jobb och inte anstränga mig för att sedan få utbetalt någon lön eller hur? Det är precis samma sak. Det är vi vuxna som måste lära barnen inför vuxenlivet att man inte kan få något gratis.

Håller du med?

Ta fram vad ni har och låt barnet gå crazy!

 1. Jenni skriver:

  Du är verkligen en klok mamma du!! Kram

  1. Fnulan skriver:

   Tack Jenni!!! Vad glad jag blev för dina ord! Kram

 2. Nu ska du få höra: när jag var liten gjorde vi också så och gick runt med kort. Då var det en granne som gick till våra föräldrar och sa att sälja utan licens fick man inte! Kommer inte ihåg vad som hände sedan men kommer däremot ihåg min förvåning at dom trodde vi sålde när vi bara var påskkärringar. Visst fick vi några ören eller kronor av dom som inte hade godis men det var allt från 50 öre till en 5 krona. Hade väl varit bättre då när vi inte hade gjort kort alls. Glädjedödare finns visst när som helst och överallt!

  1. Fnulan skriver:

   Visst är det härliga minnen Haderittan? Vilken stolthet! Ja såna tråkfisar finns överallt! Kram

 3. Här skall oxå göras påskkort ikväll. Så himla mysigt 😉 Och barnen Behöver faktiskt lära sig ansvar och att anstränga sig lite 🙂
  Till skillnad från dig älskar jag typ allt som har med pyssel att göra!
  Glad påsk på er!

  1. Fnulan skriver:

   Ja jag håller helt och hållet med dig! Kram

 4. Lena skriver:

  Klart de ska anstränga sig lite om de ska få något godis. Här har det också tillverkats kort och i eftermiddag ska barnen med kompisar gå runt och önska glad påsk.

  1. Fnulan skriver:

   Ja vad kul!! Det är ju det som är grejen, stoltheten!!! Kramen och glad påsk!

 5. Jag håller med! Klart barnen ska anstränga sig lite. Och att sitta och fixa påskkort innan man påskar är ju en del av hela grejen. Minns när jag var liten, vi hade skitkul när vi gjorde korten. Mina barn får absolut inte gå iväg om dom inte är utklädda och till påsk är fina kort ett måste.

  1. Fnulan skriver:

   Bra Linda!!!! Synd om dom barnen vars föräldrar inte hjälper dom! Så detta handlar om att föräldrarna ska skärpa sig, barnen vet inte bättre!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..