ANNONS

Söndags-vikt(iga)-tänk

/
---I samarbete med ItrimTriangeln---

Det är jag igen. Många vill att jag skulle skriva mer om hur jag tänker med vikt, träning och kost efter bukoperationen. Investeringen på min kropp har kostat massor med pengar, då ska jag väl banne mig ta hand om den med? Hur svårt kan det va liksom?

Jag har inte fått mer träningslust, viljan av att bara äta nyttigt har inte kommit och allt är som vanligt. Det får man inte med automatik bara för att man opererar bort överskottshud. Det ingick inte i priset tyvärr. I wish!

Jag vet fortfarande om att jag (tyvärr) måste träna, tänka på kosten och att jag inte kan leva som jag gjorde innan. Det är svårt, det är JÄTTESVÅRT. Och det är det för att det sitter i huvudet helt på mig och hållet. Jag är en sockerknarkare, jag är lat, jag har dålig karaktär och jag tappar snabbt lust och motivation. Men jag är också en kämpe.

När jag var hos Amanda på coachande samtal på Itrim triangeln i fredags kom vi fram till jättebra riktlinjer för mig.
– Vi skrev in i min kalender vilka dagar jag ska träna och jag ska rapportera till Amanda
– Istället för att ha en ”unna-dag” (då jag kickar igång sockerknarkaren) ska jag välja ut EN sak att unna mig med. Till exempel: Popcorn, efterrätt, fika på eftermiddagen etc.
– Jag ska sluta tänka att ”Jag MÅSTE träna”. Jag ska säga, Jag VILL träna för då mår jag bra.
– Jag ska fortsätta äta enligt handflatemetoden men bli bättre på att plocka bort kolhydraterna. Handlfalte metoden innebär att man äter en handlflata med protein och tre knytnävar med grönsaker, bär, frukt etc.
– Jag ska njuta av att jag är GRYM!

Så nej fina bloggvän, jag är inte färdig. Jag kommer aldrig att bli färdig. Vikten är en ”kamp” hela livet och antingen accepterar man de kilona man har och mår bra av det, eller får man ge sig f.a.n på att klara det. Jag har gjort det sistnämnda. Vad gör du? 

Kärlek och respekt till mig själv, det är det jag ska ge..

8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00