Tjohoooo grym tävling!!

I SAMARBETE MED ZOÉGAS

JIPPIE! Nu har du som läsare chans att spendera en kväll med mig, Paula, Hugo och Mona på en middag den 2 juni!

Jag måste återigen göra dig uppmärksam på att kaffe (med bra kvalitet) håller på att bli en bristvara och för att vända denna hemska och fruktansvärd trend för oss kaffeälskare måste vi hjälpa kaffeodlarna att utveckla sitt arbetssätt samt att fler kvinnor får chans att utbilda sig till ledande roller inom kaffekulturens familjekooperativ. Du och jag har ett stort ansvar!

För att du ska vara med och tävla ska du göra följande:
Posta en bild på den stund då du som allra helst avnjuter en kopp kaffe med hashtagsen #zoegas och #coffeebywomen på Instagram. Självklart följer du mig och taggar mig också med #fnulan @fnulan så att jag ser ditt bidrag. Och för guds skull ha en öppen profil och var crazy kreativ så att jag fastnar för din bild =) Det kan ju också vara en fördel att gilla gott kvalitetskaffe!

Vi bloggare som arbetar med detta projekt får alltså bjuda in tre följare var på en kväll tillsammans med Zoégas i centrala Stockholm. Du kommer också att få höra mer om det projekt Coffee by women som vi är engagerade i. Representanter från Zoégas som arbetar hårt med att hjälpa bönderna att odla hållbart kaffe kommer också att vara på plats. Ärligt, jag DÖR om jag inte får gott kaffe!

På torsdag utses alltså TRE vinnare <3

Bloglovin


5 Zoégas post 3

8 Zoégas post 3

9 Zoégas post 3

En certifierad kaffeodling innebär att kaffeproduktionen tar hänsyn till miljö, framtid och rättvisa villkor för kaffeodlarna. Reglerna för en certifiering baseras på olika regelverk uppsatta av certifieringsorganisationer. Men satsningar på certifikat kostar pengar och bönderna måste ha möjlighet att investera en del själva. Zoégas gör via Nescafé Plan ett omfattande arbete tillsammans med kaffebönder mot en verifiering, vilket är en bredare grundnivå för hållbar odling. Detta för att få med så många bönder som möjligt och därmed öka tillgången på hållbart odlat kaffe. Ju fler som odlar hållbart desto bättre.

80 procent av svenska kaffedrickare känner inte till att kaffet riskerar att ta slut. Redan år 2020 kommer vi att märka av en minskning om ingenting görs. Anledningen är bland annat klimatförändringar och låg kunskapsnivå kring hållbar odling. För att säkra kaffets framtid behöver allt fler kaffebönder utbildas. Zoégas satsar särskilt på att hjälpa kvinnliga kaffeodlare till ledande positioner.

Länk för mer info http://www.zoegas.se/hallbart-kaffe/

  1. Diana skriver:

    Japp gott kaffe är ett måste, dricker bara Colombia kaffe 😉

    1. Fnulan skriver:

      Har aldrig testat, jag är ju en skånenörd =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..