ANNONS

Mat på stranden

/
---Pressresa tillsammans med Stena Line---

Mat på stranden i ljuvliga Polen

Herre min Gud v ad gott det är att äta mat på stranden! Jag är så efter med allt och bloggandet och i morgon är det dags igen, då drar alltså jag och Åse till Belgien. Vi är skitbra på att resa ihop, vi är trötta, hungriga, fnissiga och törstiga på samma gång. Vi är också otroligt effektiva när vi shoppar. Det fungerar alltså så där skitbra, men det är synd om Åse.. Hon har studentskiva hemma och hennes tåg går 8 på morgonen. Eller nej, det är nog mer synd om hennes man som får all städning =)

Nu ska jag berätta vidare om vår fantastiska resa till Polen och Gdynia-Sopot-Gdansk.

StenalineDSC05244

Nu hamnade vi på Bulaj Restaurang som ligger precis vid stranden och den kände kocken Artur Moroz guidade oss genom en kulinarisk resa inom Polens gastronomiska värld. Hans stolthet över de polska maträtterna lös igenom. Åtta rätter, alla med lokala råvaror där allt används då Artur inte tycker om att kasta mat. Varje rätt tillagades med stor kärlek och respekt till ingredienserna.

StenalineDSC05225

Här ser du Artur till vänster och hans andre kock har dukat upp för vårt besök och ”live-cooking”.

Mat på stranden

Jag uppskattade otroligt mycket att vi fick ta del av själva tillagningen av rätterna och blev imponerad över hur Artur lyckades ta de traditionella rätterna och skapa en modern tappning! Och du ska veta att den polska maten är GOD!!! Dom har framförallt inte en massa socker i all mat, och vi åt massor med fisk, rödbetor, palsternacka sparris och annat smarrigt.

Stranden 1
stranden 2

Vilken kväll! Så mycket fantastisk mat och dryck i en miljö som liknade ett paradis. En sill som legat inlagd i två år, en kall rödbetssoppa och ett fantastiskt kött är bara en del av allt ott.

StenalineDSC05257

Härliga Ylva som jobbar på Stena Line
Med magar fulla av gott åkte vi in till centrum av det pulserande Sopot.  Det är så svårt att förklara men det är så ”rätt” i Sopot. Trendigt, modernt och puls! Du blir förvånad.. Jag lovar!

StenalineDSC05263

StenalineDSC05266

DSC05264

StenalineDSC05284

Vi samlade ihop oss på hotellet Mera Spa innan vi gick och lade oss. Jo, det slank ner några drinkar också….

Fortsättning följer………

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00