ANNONS

Konst & Natur & Historia

/

Naturparken

Vad är bättre än att vara ute i naturen tillsammans med en fin vän? Lite regn som piskar mot ansiktet gör inget eftersom naturens krafter är så mäktiga att det är okej. Vi hade en sådan dag på Nationalparken Mols Bjerge (utanför Ebeltoft) som andades historia då stora kungligheter haft sitt högkvarter här på Kalö slott. Kvar står dock bara ruinerna. Den långa stenvägen upp mot slottet är den längsta vägen som finns kvar från medeltiden 700 år tillbaka.

Jag tyckte att miljön var fantastisk och jag som gillar historia fängslades av det guiden berättade. Mira var inte lika intresserad som jag men vännen Alice peppade henne <3 Den långa promenaden till slottsruinen blev dock roligare när man fick gå in i ruinen och stå och vinka på utkiksplatsen.

Naturparken 2

Efter det historiska besöket åkte vi in till staden Ebeltoft för ett besök på Glasmuseet. Om jag ska vara ärlig undrade jag hur dom tänkte när dom planerade in ett besök för barn på ett glasmuseum… Jag ångrar mina negativa tankar för det var verkligen ett trevligt och roligt besök för både mammor och barn och mitt estetiska inre var helt till sig!

Glasmuseet

Vi började med en god lunch på deras restaurang, jag och Åse njöt av deras egna ekologiska öl som smakade sommar! Mums! Ser du de fina flaskorna? Åh vad jag vill ha såna men dom fanns inte i shoppen tyvärr 🙂

Glasmuseet

Här är mina favoriter från utställningen. De övre till vänster kostar tillsammans 2,5 miljoner… När vår guide berättade det frågade jag direkt om allt var försäkrat…. Det blå ansiktet blev min stora favorit, så vackert live! Golvet med stjärnorna var fantastiskt!!! Detta har konstnären lagt ut FÖR HAND!!

Glasmuseet

Där var många aktiviteter för barnen att göra. De kunde blåsa ett glas (via en dator) och sedan mailades bilden hem till oss. Där var även en glasverkstad där man kunde se hur dom arbetade. Vi fick även designa våra egna glas med hjälp av stickers som sedan sandblästrades i en maskin. Du ska få se det färdiga resultatet sen =)

Hur coolt är inte detta då? Konst från golv till tak och speglar som golv och tak! Detta skulle gestalta hur det känns att vara ute till havs

Hur coolt är inte detta då? Konst från golv till tak och speglar som golv och tak! Detta skulle gestalta hur det känns att vara ute till havs

Glasmuseet10

Här ropade Mira – Mamma detta är det vackraste jag sett! Och jag håller med henne! Det var en utställning som två konstnärer gjort som kallas ”Glasskogen”. Det går inte att beskriva känslan man fick där inne men det var magiskt och en upplevelse för alla sinnen. Där skulle vi gärna varit kvar och njutit av atmosfären!

regatten 2

Sista dagen vaknade vi upp i Rees safaripark men jag ska berätta om det i ett eget inlägg. Vi tog oss till ett regnigt Ebeltoft för att borda Skeppet Fregatten. Ett kungligt och ståtligt skepp som är det längsta träskeppet i världen. Jag tror att det var fyra våningar högt med inredning från tiden det låg till havs. Det var också ett museum  i anslutning till Det kungliga krigsskeppet som varit med om många krig.

Regatten

Det var intressant att få se hur dom verkligen bodde och arbetade på ett så stort skepp. Barnen tittade med stora ögon på dockorna som illustrerade alla sjömän. Fatta att det fanns grisar, höns och ibland kor ombord!! Allt för att kungligheterna skulle få fin mat, de andra fick ta vad som fanns helt enkelt.

Regatten23

Barnen fick ett uppdrag att hitta sex nycklar på skeppet och leta efter skattkistan, här kan vi prata om en bra avslutning innan vi begav oss av hemåt Sverige igen.

1
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00