ANNONS

Drömmar om Savannen

/

Nu ska du få en bildbomb som heter duga. Tyvärr är inte bilderna rättvisa mot verkligheten. Omgivningarna är magiska, fantastiska och äventyrliga på Ree Safaripark. Jag är så tacksam för att vår pressresa med Visit Denmark gick just hit. Jag inser också att jag tagit för lite bilder men jag var lite alldeles hänförd av alla intryck när vi kom dit och glömde!!

Rees 7

Våra guider tog emot oss i eftermiddagssolen och visade vägen till tälten. Där hade dom dukat upp med läsk, vin och snacks på vår veranda. Det var så skönt att få landa och sitta ner med bloggvännerna och mysa. Vi visste att vi skulle bo i tält mitt på savannen men det var svårt att föreställa sig hur det skulle se ut. Det var första tältningen för Miras del och hon var så spänd och förväntansfull men hennes mamma var förskräckt minst sagt som du ser på ett kort längre ner..

DSC04091

DSC04090

Såhär ser tälten ut om man ser dom från savannen. Vad tycker du? Bästa campingläget kanske?

Rees 64

Rees 3

Som vanligt i Danmark, lekplaster finns överallt för barnen! Jag menar verkligen ÖVERALLT och oftast i naturmaterial. Jag ÄLSKAR Danmark och att dom alltid sätter barnen främst i alla lägen.

Rees 1

Rees 4

Sedan började rundturen i den otroliga Safari parken och vi var nära massor av djur som apor, lemurer, åsnor, lamadjur, maror och andra. Tyvärr tappade jag känslan lite för Mira var på värsta humöret. Hon hade inte ätit på hela dagen så energin och orken var med andra ord helt slut. En av de gulliga guiderna, Anna-Lucia gjorde allt för att Mira skulle ha roligt och må bra, så himla sött och det värmde i mitt mammahjärta. Du som har barn vet säkert hur tufft det är när barnen inte vill samarbeta och man har andra att ta hänsyn till. Barn är barn så är det dock. Anna-Lucia fixade ett korvbröd och då blev det lite bättre som tur var =)

Djur vi fick besöka

Plocka bajs

Det jag aldrig trodde att Mira skulle göra var att plocka djurbajs =) Det samlades ihop för att sedan kastas på lejonen som brukar rulla sig i andra djurs bajs för att inte lukta ”lejon”. ÖRK….. men smart

Rees 19

Mira

Safarituren

Efter promenaden fick vi åka med ”riktiga” safari jeepar ut på savannen under guidning av tjejerna. Det är en häftig känsla att få komma så pass nära de mäktiga djuren. Det är också underbart att se och höra djurskötarnas omtanke till alla djuren. Vilken respekt och kärlek det finns!

Äta

När jeepturen var över var det mat! Jag har nog aldrig sett Mira äta så fort och så mycket som då =). Vi satt tillsammans uppe i ett berg med fällar och öppen spis som värmde gott. Clara som är en representant för Visit Denmark i Sverige grillade för första gången och gjorde det som en riktig kock. På bild ser du också vackra Desirée som var med med sin dotter Tindra.

Rees 94

När Mira ätit (slängt i sig maten) somnade hon i mitt knä så det vara bara att följa hennes tempo och gå till tältet och bädda in henne i sovsäcken. Dom andra gick vidare för att mata noshörningar och giraffer. Ja det var ledsamt att missa det men inget att göra tyvärr. Och ärligt talat var jag otroligt trött själv. När Åse och Alice kom tillbaka satte jag och vännen oss utanför tältet och blickade ut mot savannen med synen av de betande djuren och vi log stort. Livskvalitet.

DSC04210

Sen kom natten. Ursäkta mig kära campare, men detta är verkligen inget för mig. Mira ÄLSKADE det men jag har klaustrofobi och att somna i en smal sovsäck i ett tält och det är totalt beckmörkt innebär grym panikångest för min del. Jag stod upp i tältet och försökte andas lugnt. Mira vakande av vargarnas ylande och ville ligga hos mig och då blev jag helt panikslagen. Jag förstod redan innan att det skulle bli såhär men jag ville gärna att Mira skulle få vara med om hela upplevelsen. Nästa gång tar jag med mig en fotogenlampa, sömntabletter och har ”dörren” öppen.

DSC04235

Guiderna väckte oss med nybryggt kaffe på morgonen och sedan var det dags att mata björnarna och vargarna men också att klappa ormar innan det var dags för frukost och avfärd.

Mata björn

Djurparken Rees5

Djurparken Rees9

Här är alla helt underbara ungar som var med på resan, Tindra (Desirées dotter), Alice (Åses dotter), Fanny (Sandras dotter) och Haley (Jennifers dotter). Jag är så tacksam för denna fantastiska upplevelse med Mira och alla barn borde få testa Ree Safaripark.  Dock är det Fredrik som får sova i tält med sin dotter =) Stort TACK till Åse också för att du är så jä*la fantastisk och underbar!!!!!

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00