Havssköldpaddor

Nääää detta ska INTE bli en natur och djurblogg, jag lovar! Det kan vara att vi pratar löss och dammråttor ibland, men mer än så blir det inte vännen. MEN jag måste bara berätta om en så sjukt gullig sak!! Antagligen är det inte många som får vara med om en sådan här sak så därför är det så himla kul!

Stranden här på Pascha Bay är full av ”inhängnader” för havssköldpaddsägg. Så många som 8 stycken faktiskt! Eftersom alla havssköldpaddor är utrotningshotade så är det härligt att hotellet gör vad dom kan.

Seaturtle5

De stora havssköldpaddorna tar  sig upp på stränder och lägger sina ägg i sanden. Dom återkommer gärna till den strand där dom själv kläcktes. Det är väldigt ovanligt att detta sker så personalen på Pascha vaktar äggen noga. Sedan ligger äggen där i cirka 60 dagar innan dom kläcks och ger sig ut mot månens sken. Igår natt så kläcktes TIO ägg och det kryllade av små sköldpaddor som letade efter månens sken. De som kläcktes igår visste dom inte fanns så det blev en stor överraskning =) På Paschas strand tror de små skölpaddsbebisarna att lamporna på hotellområdet är månen så all personal får rycka ut och ta ner de små sprattelliven till havet.

Men asså… sött eller??? Framförallt älskar jag respekten hotellet visar naturen och dess mirakel!

Kolla vad gulligt!!

 

  1. Jenni skriver:

    Vilka underbara filmer!! Åh vad härligt att få vara med o se, det hade jag mer än gärna fått uppleva. All heder åt hotellet som visar djuren sån respekt!! Kram

    1. Fnulan skriver:

      Jaaaaaaaa eller hur!! Hotellet sidan om gör inget 🙂 Kramen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..