ANNONS

I Alice underland & Polen

/
--- PRESSRESA MED STENA LINE---

Quadrill

Polen är mitt wonderland

Jag lovade att återkomma med allt det jag missat berätta om i Polen.. Ja usch, jag har varit full av upplevelser denna våren/sommaren så att jag inte ens fått berättat allt. Jaja, du förlåter säkert mig eller hur (spänner ögonen i dig..).

Återigen blev jag full av kärlek till Polen och Trestadosmrådet Gdynia-Sopot-Gdansk när vi var där på matbloggsresa med Stena Line. Även om det var min fjärde gång där så blev intrycken lika många och ännu mer positiva. Jag trodde inte att det var möjligt.. Denna gången var fokus det kulinariska Polen. Och herre min skapare. Den polska Rivieran överraskar åter igen och visar sig vara proffs även på mat.

Jag har skrivit massor om vår fantastiska resa hit under kategorin ”Polen” som du hittar HÄR.

012A5412

Sista stoppet innan vi åkte hem gick till hotell Quadrill i Gdynia. Och vilket pampigt ställe och vi alla tjejer njöt av att känna oss som drottningar på vårt lilla slott när vi intog restaurangen Vita kaninen (Bialy Krolik)
Jag, Åse, Carola och Diana

Quadrill

Quadrill är skapat av två systrar som fick herrgården av sin pappa med en uppgift
– Gör vad ni vill!
Syskonparet skapade då en magisk miljö med ett tema ”Alice i Underlandet”. Och snacka om att temat gick igenom ALLT från inredning, mat och konst. Vad sägs om flygande kaniner i restaurangtaket?
På tavlan ovan ser du den ena systern som en figur från Underlandet, och den andra systern ser du här under.

Quadrill

Det var verkligen en salig blandning mellan nytt, gammalt, konstigt, orealistiskt och ja… skumt men så smakfullt och läckert!

DSC05387

StenalineDSC05397

Alla rum var olika inredda med olika teman från Alice i Underlandet =)

StenalineDSC05399

Vad sägs om detta coola badstället?

StenalineDSC05400

Eller denna smått rutiga toaletten som allt var rutigt i?

StenalineDSC05402

quadrill

Maten på ”Vita kaninen”  Bialy Krolik då… Jo, snacka om lekfulla matupplevelser med de klassiska polska ingredienserna som serverades på ett otroligt vackert sätt alla med en egen berättelse. Vi fick en åtta rätters smakmeny och fick med oss den sista desserten eftersom vi inte hann äta den på plats. Allt var otroligt gott och med smaker tillsammans som man inte trodde skulle fungera men som satte sig som smör i solsken. Vad sägs om vaktel, sparris, rabarber, sill, fläsksvål, dragonpannacotta, egentillverkade praliner och vit chokladmousse…
Det jag uppskattade mest i den faktiskt ganska stela miljön var när kocken kom ut och pratade med oss. Jag älskar när man får se den som står bakom kärleken till maten. Och detta var en otrolig matupplevelse.

quadrill II

Hade vi haft tid hade jag mer än gärna intagit spa:t som också fanns på Quadrill och såg jättefint ut.

Polen

Nu var det dags att lämna Polen för denna gång, och jag är säker på att jag kommer tillbaka.
Det är så nära, lyxigt, vackert, god mat, trevliga människor och billigt så det är dumt att inte resa dit!

Tack till Stena Line som anordnade denna resa!
Och tack alla tjejer som gjorde detta till en fantastisk resa! Love u all!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00