Tagit farväl

Söndag, regn, storm och ett evinnerligt åskande. Vilken tur att jag fick ta farväl av sommaren igår. Dagarna på Norra Jylland gav mig en chans att insupa det sista av det bästa jag vet, sommaren. Och vilka fantastiska dagar vi fick!

En av dagarna var vi på Rubjergs Knude. Detta fenomen ser du på låååååååååångt håll! Jag blev alldeles tagen av att möta fyren från 1900 som förväntas försvinna 2020 som andra hus och boningar som stått där för att sakta men säkert försvinna ner i havets djup på grund utav de växande sanddynerna (upp mot 3 meter per år).

För att komma upp till fyran är det cirka 1 kilometers promenad uppför, men det är helt klart värt vartenda steg. Vi var där en alldeles vindstilla och solig dag och allt var perfekt.

DSC01683

Vi började med en god lunch mitt bland korna =) Viktigt att berätta är att Mira tagit denna bilden

DSC01692

Jylland Åses65

Sen började vandringen uppåt

DSC01694

Så fort vi kom till sanden blev barnen som galna =) Sandängel?

DSC01697

Och där, mitt i sanddynorna står det en ensam fyr som snart kommer att försvinna den med

DSC01699

Det var ganska skumt, beroende på var du tittade hade himmeln olika färger!

DSC01701

Medelhavet? Karibiska havet? Nä Jylland och Danmark!

Jylland22

Vackra Åse på en vacker utkiksplats

Jylland16

012A1448

012A1475

Jylland21

Här är rester av de gamla byggnaderna som rasat ner i vattnet på grund utav den ökande sanden

Jylland26

Jylland27

Så galet märkligt!

Jylland32

Mira tyckte att det var jättespännande!

Jylland33

DSC01696

Behöver jag nämna att barnen hade grymt skoj och att vi hade 10 kg sand med oss in i bilen?

 1. Älskar Jylland. Mamma född3s där och vi spenderade flera semestrar där när jag var barn. Återvände 2013 efter många års ”frånvaro” vilken nostalgisk upplevelse. Nu blir jag så sugen igen..kanske ett nytt besök kram

  1. Fnulan skriver:

   Jaaaa ÅK världens finaste ställe!!!! Kram

 2. Jenni skriver:

  Heeej! Jag har varit här hela tiden o hämtat energi. Utan att lämna ut mig här för mkt så har jag det tufft just nu. Det är ensamt m alla bitar som ska samarbeta. Samtidigt kämpar jag m att jobba heltid för att få mitt egna liv o funka. Du o Mira har varit ett stöd för mig, låter konstigt men så gör jag när det är tufft. Hittar saker jag mår bra av o låter mig försvinna en stund i det o din blogg är en stor del som gör mig glad. Utåt sett så tror folk att jag mår toppen o har energi för 100 men så är det inte just nu. Drömmer om att komma undan o få bara fylla på depåerna. Jag vet att jag hämtar mig men när vet jag inte. Tack för att du finns!!! Kram

  1. Fnulan skriver:

   Men hjärtevännen, vad ledsamt att läsa att du har det jobbigt! Jag är så glad för att läsa att jag är en positiv del i ditt liv!! Tack fina rara och jag finns alltid här <3

 3. Jenni skriver:

  Sommaren är inte slut än troooooor jag

  1. Fnulan skriver:

   Men Jenni HEEEEEEEEEJ! Har saknat dig ju!! Var har du varit?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..