ANNONS

Let´s get Kinky

/

Kinky Roots8

Hej vännen, jag har så konstigt ont i håret idag och känner mig lite Kinky, hur har du det? En kväll som skulle bli en lugn hemmakväll med suktande blickar på skålen med lördagsgodis blev en kväll som Askungen på bal istället. Jag var deppig för att missa mina tjejer på tjejweekend. Mannen min blev ett riktigt bra byte och detta var nog vad vi behövde =)

Kinky Roots5

För ett tag sedan fick jag biljetter till premiären till Kinky Boots på Malmö Opera, jag o.s.a:de ett pinsamt sent Ja tack. Det gick som tur var ändå. Och herregud vad glad jag är att jag var på plats för produktionen Kinky Boots var så bra, så nutida och så viktig! Här fick alla sig en käftsmäll med en påminnelse om att låta andra vara som dom är. Att du själv också ska våga vara den DU är. Det är en viktig uppmaning i vår värld full av fördomar, hat och trångsynthet.

Kinky Roots6

Mannen är väl ingen älskare av musikal men han tyckte att Kinky Boots var bra och skrattade väldigt ofta. Snälla man som följer med sin fru!

Kinky Boots 2

Pressbilder

Kinky Boots, Malmö Opera, 160825.

Kinky Roots4

Vi hade klätt upp oss från topp till tå och jag hade en klänning från Femme Collection och såklart ”Kinky Shoes” med stiletter från EllosJag hade TRETTIO minuter på mig att bli klar så… det var lite stressigt minst sagt.

Kinky Roots35

Kinky Roots24

Kinky Roots23

Och artisterna då… Så proffsiga, inte en endaste liten ton som gjorde ont i örat och som skådespelare gjorde alla ett storartat jobb. Oscar Pierrou Lindén som spelar Lola; jag vill vara din bästa vän och ursäkta mig men hur bra kan man vara? Hans insats var något av det bästa jag skådat!! Andreas Weise, gjorde en utmärkt tolkning av Charlie, och han växte otroligt mycket i mina ögon som artist och nu också skådespelare på de fina scenerna. Marianne Mörck, denna älskvärda kvinna,  You have to love her! Jag fick också en ny favorit i Åsa Fang, vilken skådespelare. Stefan Sauk var som vanligt skitbra och hade den perfekta rollen som skulle kunna vara skriven direkt till honom.

Dansarna, musiken, scenografin, kläderna, koreografin och ALLT var helt OUTSTANDING!!

Kinky Roots25

Något nytt för mig var att man fick se texten ovanför scenen. HURRA!!! Tänk så underbart för hörselskadade att kunna följa med och att jag som inte kan Opera språket kan följa med i handlingen. Tio poäng för detta!

Kinky Roots26

Kinky Roots28

Applåderna tog aldrig slut och alla tjoade av glädje över en lyckad premiär. En äldre herre i 75 års åldern satt sidan om oss och hans reaktion gjorde mig alldeles tagen. I en sång sjunger ”Lola” en sång riktad till sin pappa som handlade om att han som son aldrig dög i hans ögon och aldrig blev älskad för att vara den han var som annorlunda. Mannen vid vår sida grät och var märkbart tagen av någon anledning. Jag tror att vi alla som satt i publiken blev otroligt berörda av många poäng och texter. Nä, jag tror inte, jag VET.

Kinky Roots30

Och samtliga i ensemblen avslutade i röda Kinky Boots =)

Där var nog några som skämdes massor. Innan föreställningen kom två kvinnor i höga Kinky Boots och där var många som pekade finger och skakade på huvudet i förakt. Jag tror att dom där tanterna lärde sig en läxa att dom inte har rätt att fördöma dessa två modiga tjejer för att dom vågade vara sig själva och inte dåliga kopior på någon annan! Och det var det stora budskapet i föreställningen, så prata om att det måste ha träffat rätt…
HEJA ER KINKY LADYS!

Kinky Roots31

Kinky Roots32

Jag är otroligt tacksam för att Malmö skapar en sådan här FANTASTISK produktion till vår vackra stad. På otroliga Malmö Opera med anor av teater och kultur sedan 1944. Det känns djupt i mitt hjärta eftersom jag gick Social Estetisk med teater och dans i gymnasiet. Vi fick se ALLA uppträdande på Malmö Operas fina scen. Helst av allt ville jag rusa upp på scenen och vara med.

Kinky Roots33

Mer glitter och glamour till Malmös scener och fler ”Paljettpervon” i världen som Stefan Sauk sa i föreställningen.
Jag och mannen som bara skulle hem och sova hamnade på ett helt annat ställe och det får du veta sen.

9
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00