Granola lchf

Var farao tog min Granola LCHF vägen? Helt plötsligt stod burken och gapade tomt och jag fattade ingenting. Men mannen kom och sa att ”Du det är dags att göra ny Granola”. Då förstod jag ganska snabbt vem tjuven var =) Han brukar inte äta flingor, musli eller sånt men tydligen passade denna sorten mister.

Grundreceptet snodde jag hos min vän Åse och du hittar det HÄR. Jag måste berömma henne, hon lägger ut så himla många bra recept trots att hon är författare av LCHF böcker. Tänk vilken skatt hon delar med sig av alldeles gratis till oss! Så all respekt för dig Åse! Och här är det stulna receptet (Åse har flera olika alternativ i sin receptbank).

granola1

Detta är ingredienserna:

2 dl hackad mandel
2 dl hackade hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 msk malen kardemumma
1 msk kanel
1 tsk ekologisk vaniljpulver
1/2 dl vatten
1/2 dl kokosfett (låt det smälta till flytande konsistens)
1 msk ekologisk kallrörd honung (jag hade nog lite mer om jag ska vara ärlig)

granola2

Det är så enkelt att göra, det är bara att röra ihop alla ingredienser och lägga ut på en bakplåt

granola lchf

‘Rosta nötter och grejer på 150 grader i ca 20-30 minuter, jag rörde om flera gånger för att det inte skulle brännas vid.
granola6

Förvara i tät burk och långt ifrån dina familjemedlemmar!

Jag älskar detta med vaniljkvarg, och ibland lyxar jag till det med sötströ och bär =)

 

granola8

 

 1. Åse skriver:

  PUSS på deeeeej <3

 2. my skriver:

  Åh! detta måste jag bara testa mmmmm

  1. Fnulan skriver:

   Ja klart du ska =) kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..