LÖJLIGT! Apoteket- urdum regel.

Ja, några av er har sett min fina tumme inlindad som ett mumiepaket idag behövde jag grejer från apoteket. Nej, jag tänker inte berätta att jag stoppade tummen i stavmixern och satte på den samtidigt. Jag kommer aldrig att erkänna att jag var så dum! Tummen mitt i näven eller dum i tummen som vi säger. Nej, den hemligheten följer med mig i graven.

Men då kommer vi till det sjukaste jag har hört om svenska regler…

Där stod jag med en massakerad tumme (som tur var hade jag tjock låtsas nagel så maskinen stannade) och skrek åt Gabriel att han snabbt skulle köra ner och köpa såna där stripes som man tejpar ihop gapande sår med. Han stack iväg i alla världens fart.

Sen kommer Gabriel hem UTAN stripes, och fattar du varför? HAN VAR INTE 18 ÅR! Detta är en regel som alla apoteksombud måste följa annars kan dom bli av med sitt tillstånd. Ja, men hemska tanke om dom säljer sårplåster till en minderårig… Men alltså ärligt talat vad skulle han göra med dom? Röka? Dra in i näsan? Mörda någon eller injicera? Jag ser Gabriel stå utanför affären och be någon ”köpa ut” eller leta upp en plåsterlangare på plattan… Apoteksombudet gör helt rätt i att följa de regler som finns, men detta är väl bara rent ut sagt skitlöjligt!

Jaja jag dog inte, och det var antagligen tack vare Petras hjälteinsats som kom och LANGADE tejp till mig. Tur att vi inte hade span på oss.. Och när Petra hade plåstrat om mig sa Mira till henne:
– TACK för att du räddade min mamma!

dsc01931

Jag ville inte ta den värsta bilden och visa för alla tycker inte att det är så trevligt att se.. Här har i alla fall Petra plåstrat om mig ordentligt, och ni förstår att det var tur att jag inte åkte till sjukan va?

 1. Dessa regler överallt!!
  Vet dock från när jag jobbade i en ICA-butik att Ica har en regler som säger att man ska visa leg på vissa produkter upp till 30-år . Sjukt men sant..

 2. Fanny skriver:

  Men oj!
  Först: Tur för den där låtsasnageln!
  Sen: Alltså de där jäkla reglerna alltså.. Så otroligt löjligt! Jag fick inte köpa trisslott en gång. Då var jag 27 år gammal och handlar i byns ICA typ varje dag och oftast tillsammans med mina barn. Löjligt..
  Tur du hittade en langare, hähähähä 😉

  1. Fnulan skriver:

   Hahhha men är det sant!??? Hahhaa ursäkta men jag kan inte sluta skratta!

  1. Fnulan skriver:

   Hahhahaha fasiken vad gött =) Det vill jag med få göra =)

 3. Pia skriver:

  Väldigt intressant detta med 18 års gräns. Finns ju hur mycket som helst att köpa som inte har ned mediciner att göra.
  Vet någon om det är så på alla apotek eller ara just denna kedja ?

  1. Fnulan skriver:

   Jag ska kolla upp det, för det verkar helt osannolikt!!! Kram

 4. ErikA skriver:

  Men alltså herregud!
  Undra vart vår värld är på väg visss åldersgränser ja absolut, men detta var ju bara löjligt!!

  1. Fnulan skriver:

   Hahhaah ja!!!! Jag fattar noll!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..