ANNONS

Gjorde jag verkligen det där- Rafting?

/

Rafting…. Jag kunde aldrig i mitt liv tro att jag skulle gå med på att försöka ta livet av mig genom att ge mig ut på en raftingtur mitt bland de grekiska bergen Penelopes och området Arcadia. Inte nog med att jag bad för mitt liv när vi åkte upp längs de slingriga vägarna med stupet på höger sida, det blev även ett par böner till Gud när vi gav oss ut på floden Lousios som sedan mynnade ut i floden Alfios River. Den första floden var den där nymferna tvättade Zeus så det sägs vara helande att bada där. Jag känner mig lite piggare idag faktiskt ;).

dsc08651

Kan du tänka dig så vackert? Ser du vägen?

rafting4

Vissa delar fick vi gå istället för att åka buss=)
rafting5

Här är floden Lousios där vi sedan åkte med båten

rafting7

rafting8

Jag är fortfarande chockad över hur storslaget det var, det är så orört och fantastiskt

rafting9

Där var många ”Kodak moment”

Vi åkte med buss tre timmar för att komma till byn Karítaina som är bosatt av 22 personer, 3 kvinnor och resten män. Där tog gänget på Trekking Hellas emot oss för att ta ut oss på riktigt äventyr. Jag var väldigt tveksam men nu i efterhand så är jag skitstolt över mig själv, WOW så roligt! Detta är en aktivitet man kan göra året runt tillsammans med familjen, kompisarna eller jobbet. Det är fantastisk teamövning och herre gud vilken naturupplevelse. Det var underbart att bara vara här och nu, Carpe Diem,  att få se hur naturen förändras och skapade sin egen lilla sagovärld med den grekiska mytologin som tema.

Sen började det galna äventyret…

dscn2565
Det var en ordentlig säkerhetsgenomgång först. Det är inte att leka med det här. Det var vi superbrudar som gav oss iväg, mesarna ser du på trappan =)

dscn2566

Ja vi bad till de grekiska gudarna att ta hand om oss!

dscn2576

Vår helt galna guide =)

dscn2582

Åååå jag bara andas i lugn och harmoni när jag ser bilderna!

dscn2604

Självklart så badade vi Zeus vatten för att bli snygga(re) och pigga(re)

dscn2623

Vi hade några stopp på vägen också

dscn2627

Som här där vi var tvingade att klättra en bit längs bergsväggen

dscn2635

dscn2638

dscn2642

Gud så stolta vi var efteråt och dansade Zorba av glädje!

dscn2643

rafting11

Efteråt var vi trötta, blöta och hungriga och blev serverade en hemlagad lunch mitt uppe i bergen. Det var helt magiskt! Det kostar 55 euro att göra detta och det är en hel dags upplevelse om du reser från Aten och det ingår lunch. Det går såklart även bra att ta med barnen på denna utflykten som får 8 tuiflaggor av 10 möjliga av mig. Minuset står för den långa resan dit, men klart värt det.

rafting14

Denna bilden säger det mesta va? Helt underbart!

rafting13

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00