ANNONS

Symi one step to heaven

/

14717284_10154670932733118_3169354756408882250_n

Andra dagen på vår Greklandsresa tillsammans med Tui/Fritidsresor blev en kryssning med borgmästarens båt till Symi som är liten grekisk ö någon timmes båtsresa från Rhodos. Du lämnar stressen på båten och njuter av denna otroliga och pittoreska grekiska ön. Det du slipper är stora hotellkomplex och du hittar endast små och charmiga familjehotell. Det är många dagturister som kommer från Rhodos för att spendera en dag på denna underbara ö, Symi och staden Gialos som anses vara en av de vackraste av alla grekiska öar.

Vi var här i oktober då det var lugnt och skönt, men om jag läser på nätet så ska det vara mer folk och mer hektiskt på sommaren. För min del spelar det ingen roll, för det är så vackert och väl värt ett besök! Det finns någon liten strand men det är inte huvudattraktionen på ön utan det är staden Gialos. På ön bor det cirka 3.000 personer och dom njuter av det sociala livet på en av de många restaurangerna eller caféerna.

symi10

När du närmar dig Symi så förvånas du av de färgsprakande husen, det är så ”o-grekiskt”.

symi11

Nu när jag ser bilderna så får jag en varm känsla i kroppen, åh detta lilla paradis! Jag skulle behöva vara där en vecka bara för att andas och känna nuet.

symi12

Hamnen kantas av små butiker med sånt som är typiskt för Grekland, här kan du också se en film hur det ser ut i hamnen =)

https://youtu.be/DuNTtclJjuU

symi13

symi14

Där är så mycket att fotografera och uppleva och jag skulle vilja dela så mycket mer med dig!

symi15

symi16

Symi är kända för sina tvättsvampar. Vi fick en lektion i hur man vet att det är den äkta varan. Ju gulare och renare dom är, ju falskare är dom! Jag köpte en svamp med peeling funktion för kroppen och en till ansiktet =) Dom stora kostade cirka 12 euro och ska hålla i mååååånga år.

symi18

Ett bord för två?

symi20

Åh alltså ärligt, den grekiska maten, den är GUDOMLIG! Tomaterna slår allt! Jag älskar Grekland just för den sakens skull, maten, sättet att servera mat- allt på bordet och ät tillsammans.
Jag tog en grekisk sallad, tzatziki och deras köttbullar. Bastian tog en skaldjurssallad. MUMS det med.

symi21

symi22

Hela gänget, och alla njöt av Symi och den goda maten.

symi23

När vi lämnade Symi stannade vi för ett badstopp, och YES, jag hoppade i från båten, Skitmallig!!!

Och dessa underbara människor, Morris, Bastian och Nadia, love them!!

img_07701681

This photo: Omar El Mrabt

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00