ANNONS

Makalöst vackert Grekland!

/

Åter i Grekland. När vi åkte mot vårt hotell för natten efter vår roliga Raftingtur stannade vi till på ett Museum of water power som ligger i byn Dimitsana och är från 1800 talet. Där möttes vi av 10 personer som tagit sig tid för att träffa oss influencers föratt berätta om historien om vattenkraftet som blev starten på en industrialisering i området och byns samlingsplats för att tvätta, göra skinn, mala säd och göra krut.

Museet låg i en FANTASTISK miljö i det Peloponnesiska området mitt bland de grekiska bergen. Vi möttes av borgmästaren och nio andra viktiga personer som högtidligt välkomnade oss. Vilket stolthet de alla visade och vi behandlades som kungligheter.

rafting26

rafting21

Jag var alldeles förstummad, för mig är inte detta Grekland. För mig är denna miljön och husen Toscana eller Italienskt. Så otroligt vackert!

rafting22

Solen är på väg ner bakom bergen och kämpar med de sista strålarna värma upp oss.

rafting23

Här är borgmästaren

rafting28

Vi fick en rundvisning på museet där det förklarades. En rar farbror  sprang efter oss med sin filmkamera, så otroligt härliga människor.

rafting30

Det är ganska häftigt vilken kraft som vatten ger när det behövs

rafting32

rafting33

Här gjorde man krut =)

rafting34

Mer om detta underbara område kan du hitta på Discovergortynia.gr. Där var även en blyg kille som kämpande gjorde en presentation för oss på engelska om deras vandringsleder som tydligen ska vara prisade och välkända, läs mer på melanontrail.eu om du är intresserad av det, det verkar vara helt fantastiskt om  man är intresserad av natur och miljö. Det finns även möjlighet för skidåkning och raftning i området. Så nä, GREKLAND ÄR MER ÄN SOLSEMESTER har jag lärt mig! Och dessa saker jag berättat om är bra utflyktsmål för hela familjen.

dsc08716

Efter besöket på museet fortsatte resan mot hotellet Artmainalon i staden Vytina Arcadia.

dsc08714

Tyvärr var det väldigt sent och fick gå direkt till restaurangen Κόκκινα Πυθάρια eller Ta Kokkina Pytharia på våra bokstäver =)

rafting40

Här åt vi den godaste matten jag åt i Grekland,  tryffelpasta, en paj som smakade himmel, get, auberginesufflé, MASKROSsallad, kött och massa massa annat. Jag älskar grekernas sätt att äta. Allt på bordet, dela och hugg i av det du tycker om. Det var en magisk matupplevelse och det var även här jag åt den godaste efterrätten i mitt liv! Den skrev jag om HÄR. Ovan ser du mina fantastiska och nyvunna vänner Bastian, Morris och Nadia. Vi har ständig kontakt på Whatsapp och jag saknar dom så. Fatta att Nadia snart ska på en jorden runt resa!! Följ henne på Instagram så får du se hela världen!

rafting38
Kolla så fint det var inuti väggarna, så värdefullt och respektfullt <3 Mätta, trötta och belåtna avslutade vi den sista kvällen på hotell Artmainaon och jag sov som en stock!

dsc08723

På morgonen vaknade vi tidigt och gav oss iväg tillbaka till Aten för att resa hem. Och då såg jag det vackraste jag någonsin skådat i hela mitt liv. Magi…. och jag ville inte lämna platsen..

dsc08733

Men detta avslutar jag berättelsen om resan till Grekland som varit helt fantastiskt men intryck som etsar sig fast för livet, nya vänner och så mycket lärdom. Jag är tacksam för att jag har fått uppleva detta och jag är förvånad över att Grekland är så mycket mer än bara solsemester. Lova mig att du vågar uppleva annat när du väl är där för detta land är efter denna resan ännu mer favorit i mitt hjärta, maten, människorna och miljön är  svårslagna komponenter.

Jag avlutar med att säga JAMAS och drar vidare mot nya destinationer!

rafting41

Jag tackar Grekiska turistföreningen som bjöd in mig samt Fritidsresor/Tui för att jag fick äran att representera den svenska bloggkåren <3

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00