Tankar inför Kenya resan

I SAMARBETE MED ZOÉGAS

Nu gäller det, det är dags för Kenya. Idag är det måndag och det är dags för att göra mitt livs resa. Det är inte resmålet till Kenya i sig som är av stor betydelse. Det är att mitt projekt tillsammans med ZOÉGAS och Coffee By Women har stor betydelse för många andra, inte bara mig själv. Tänk att jag ska få möta kvinnor i en helt annan del av världen med ett annat språk, andra traditioner och en helt annan kultur, men vi delar på samma sol och klot och vill säkert samma saker- leva, glädjas och njuta av livet.

Jag har fått förmånen att vara med och försöka påverka och skapa skillnad genom mina inlägg och mina ord, det känns stort. Du som läsare har fått ta del i projektet och nu ska vi avsluta den tillsammans på plats i Kenya. Jag ska få möta kvinnorna som precis som jag jobbar och sliter för att må bra, skillnad är de olika platserna vi gör det på.

Detta är ingen solsemester, detta är en livsresa då jag med säkerhet kommer att utvecklas och förändras som person genom mina möten och upplevelser. Kanske händer detsamma med kvinnorna jag möter på kaffeodlingarna. Jag hoppas det. Jag vill inspirera och förmedla min inre glöd när det gäller att arbeta som kvinnlig ledare till dessa kvinnor på kaffeodlingarna i Kenya. Jag vill att varenda en av de jag möter vågar precis som jag. Jag vill lyssna och känna av deras passion, den är säkert inte annorlunda min. Inombords talar vi samma språk.

Nu ska jag åka till några kaffeodlingar på Kenyas landsbygd som till största del drivs av män.  ZOÉGAS mål är att minst 30 procent av de kaffebönder som utbildas i deras hållbarhetsprojekt ska vara kvinnor som inte har tillgång till utbildning i samma utsträckning som män. Därför sätts detta mål. De kvinnliga kaffeodlarna arbetar ofta kooperativt som har visat sig vara ett vinnande koncept för en hållbar kaffeodling. Och eftersom kvinnor investerar långsiktigt ökar det framtidsutsikterna för kaffeodlarna och dess familjer. Än så länge har projektet Coffee By Women utbildat mer än 16.000 kaffeodlare i Kenya och över 5000 i Rwanda. Vilka fantastiska siffror! Och jag som är älskare av gott kaffe är tacksam för alla dessa insatser från ZOÉGAS och de som arbetar på plats på kaffeodlingarna.

Nu ska jag få tacka några av dom personligen genom min resa.

Häng med här och på Instagram <3 @fnulan #coffeebywomen

078nestle_kenya

156nestle_kenya

003nestle_kenya

 

 1. MH skriver:

  Önskar en fin och innehållsrik resa.
  Var rädd om dig, för du är så underhållande i din blogg./Från Österlen/MH

  1. Fnulan skriver:

   Tack fina du!!! Kram

 2. Fanny skriver:

  Vilken fantastisk resa du har framför dig. En riktig livsresa ♥ Så viktig!
  Stor kram!

  1. Fnulan skriver:

   Ja en riktig och viktig <3 <3

 3. Vad spännande, när åker du? Och visst är det fler bloggare som kommer med på den resan? Jag har för mig att jag har läst om det här tidigare någonstans. Vilket fall så ska det bli kul att följa och se bilder framför allt. Du tar jättebra bilder till bloggen, vad har du för kamera?
  Ha en bra måndag! Kramar Louise
  http://www.louiseiturkiet.se

  1. Fnulan skriver:

   Ja det är jag, Mona, Hugo och Paula.
   TACK!! Jag har en Sony a7
   KRAM

 4. Spännande värre. Lycka till.

 5. Maria skriver:

  Wow, vad häftigt att få göra en sån resa.

  1. Fnulan skriver:

   Ja helt underbart!! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..