Första intrycket

Hej vännen, ÄNTLIGEN Wifi och uppkoppling till yttre världen. Jag har varit långt utanför min comfort zone.. Jag har haft samma kläder och inte hunnit tvätta mig på 1,5 dygn. Det gör inget, allt är relativt och efter dagens upplevelse ska jag inte klaga.

kenya1

Resan den var låååååång och det blev inte många timmars sömn, men gud så fint Qatars plan är. Och vilken service! Till och med flygplansmaten smakade otroligt bra. Vi mellanlandade i Doha som är Qatars huvudstad. Vi reste från Arlanda 17.10 och landade i Nairobo 6:15 svensk tid. Och vilken flygplats…. Den var inte mycket för världen inte.

På bilden ser du Hugo, Paula, Mona, Robin, Simon och Stefan. Ett härligt gäng!

kenya2

Det allra första vi fick lära oss var att FOTOGRAFERA INTE stad och människor.. Jag råkade göra det och blev utskälld. Jag skulle bara fota vägen med den galna trafiken… Du kan inte heller ha några bilfönster öppna för det är så pass hög kriminalitet så att dom kan ge sig in genom bilfönstret.

kenya28

Vi åt en otroligt god lunch! Man ska undvika råa grönsaker och sådant som inte är tillagat. Och nedan ser du det som Kenyanerna gärna dricker till maten, en cocktail på melon, mango och apelsinjuice och kanske lite citron i. Detta är deras måltidsdryck och det gör dom även hemma. Och smarrigt kan jag tala om! MUMS

kenya29

kenya30

Där är folk överallt, alla går eller kör som tokar och bär färgglada kläder. Det går åsnor och getter fritt lite varstans. Mammor med barn som tigger genom bilrutan. Snacka om smärta att se det.. Här är massor med skräp och sopor längs vägarna, ja rent utsagt skitigt. Vi körde förbi ett slumområde och det knöt sig i magen  fullständigt.

Däremot i området där vi bor är det lyxigt och prydligt.

kenya31

Det jag märkt mest är de trevliga människorna i landet som tar emot oss med öppna armar.

Jag ska berätta så mycket mer men lite käk nu annars dör jag hungersdöden!

KÄRLEK från Kenya

  1. Vilken resa! Du lär få.lära dig massor om både landet o kanske dig själv. Jag tror det händer massor med oss när vi får uppleva sånt som du möter. Förvalta det på bästa sätt o dela gärna med dig här! Kram

  2. Åh det är verkligen så hemskt det där, jag tycker det är nyttigt att man åker och ser sånt, att vakna upp lite ur vår perfekta lyxbubbla full av materialism och konsumtion. Vi lever bortskämt och tankelöst tycker jag, när man jämför speciellt. Jag vet att många länder har det så, för att inte nämna mitt egna land (Colombia) men ändå tar det bara någon vecka för oss människor oss att glömma allt och vara åter i lyxet och konsumtionens värld.

    Tack för att du åker och visar hur andra har det, tack för att du bidrar med att få oss att vakna till lite här och där, speciellt nu över julen. Det är inte tusen klappar vi behöver, det är tusen kramar och tacksamhet och kärlek.
    Kram fina du <3

  3. Allt beröm till Dig att Du orkar åka dit! Så vi får se, vi som inte vågar eller orkar! Och här hemma sitter vi och pillar isär värmeljushållarna mm till återvinning. Man undrar lite varför, när man ser dessa bilder!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..