Men hur skriver man om detta

I SAMARBETE MED ZOÉGAS

Idag fick jag träffa kvinnorna. Det var ett magiskt möte. Jag ska berätta för dig, eller rättare sagt jag ska FÖRSÖKA berätta.

Det hände något inombords. Dessa färgstarka och fantastiska kvinnor berörde mig något enormt. Deras stolthet och kärlek till oss och livet var en otrolig påtaglig känsla. Kvinnan vars odling vi besökte tog mig varsamt i handen och bad mig följa med. Stolt pekade hon ut bland buskarna med de vita blommorna och röda kaffebären.
-This is mine, I am proud.

Jag fick hålla mig från tårarna.

coffe-by-women35

De alla hade klätt sig i sina finaste kläder och tog emot oss med öppna armar. Deras öden och liv är inte så olikt våra, det finns smärta, kärlek och glädje. Dock är deras glädje gemenskap till stor skillnad från hos oss. Gatorna är fyllda med människor som UMGÅS. Barnen leker på kaffeodlingen tillsammans i alla olika åldrar med det som finns tillgängligt. Jag saknar det i Sverige. Vi alla bor i våra hus och stänger oss inne för att skydda oss från omvärlden.

coffe-by-women84
Så mycket kärlek

Kvinnorna visade oss sin tacksamhet för att vi var där.  Tillsammans skrek vi högt
WOMEN POWER. Och jag kände det ända in i hjärteroten att dessa kvinnor menade det till 100 %.

coffe-by-women46

De sjöng en vacker sång för oss som handlade om tro och styrka, det var det mest magiska jag upplevt sedan vi kom hit och det ska du snart få se på film. Jag är så lycklig och fylld inombords av en annorlunda känsla. Jag vet inte hur jag ska kunna förmedla denna känsla till dig. Jag försöker.

coffe-by-women27

Dom lärde mig hur man ska plocka kaffebären! Dom var så stolta över att få visa mig! Och jag såg det som en fin stund att dela med dom alla. Vi pratade och skrattade som om vi var de bästa vännerna. Jag fick beröm för att jag plockade så bra.

coffe-by-women39

Tänk att ALLT plockas för hand!!! Våga ALDRIG klaga på kaffepriset!!!

coffe-by-women40

Nu ska jag försöka sova, det blir nog svårt. Jag ligger här på vårt fina hotell bakom stängsel och beväpnade vakter. Vem skyddar kvinnorna vi träffade innan idag och var sover dom? Det som gläder mig är att de har det bra jämför med många andra i Kenya tack vare att vi dricker Zoegas kaffet vi dricker och på det sättet stöttar Coffee By Women. Det gör att jag kan somna med lite bättre samvete.

coffe-by-women28

Och håll i dig nu…

Jag är så jäkla förbannat stolt över att vara en bidragande faktor…

Och där kom dom…. tårarna…

 

 

 1. Oj vad kraftfullt! Vilken fantastisk upplevelse! Tack för att du delar med dig <3

  1. Fnulan skriver:

   Det gör jag så gärna, nu ska jag hem och berätta för familjen vad jag har varit med om <3 Kram

 2. Vad fint du förmedlar dina känslor.
  Kvinnor KAN och tillsammans är vi starka.
  Och tummen upp för Zoegas!
  Kram.

  1. Fnulan skriver:

   TACK och du ska veta att det är svårt <3 Puss och Kram

 3. Fanny skriver:

  Vilken resa du får vara med om, inifrån och ut ♥

  1. Fnulan skriver:

   Otroligt starkt…… <3

  1. Fnulan skriver:

   Delar så gärna med mig <3 Kram

 4. Cilla F skriver:

  Åh underbara Malin! Ditt stora hjärta lyser så starkt igenom allt du säger o gör <3 Tack för att du skriver o delar med dig! Kul att läsa!

  1. Fnulan skriver:

   Tack fina Cilla <3 <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..