Kenya-Ingen reklam utan sett med egna ögon

Jag vill klargöra att det INTE är reklam för Zoegas något av det jag skriver om vår resa till Kenya utan allt jag skriver är helt frivilligt! Mitt arbete var att spela in en film för Zoegas räkning om projektet Coffee By Women och de inlägg jag gjort där det tydligt står att det är ett samarbete med Zoegas. Inget mer!

Jag är dock så stolt och fascinerad av det goda arbete som Zoegas gör för de boende i Kenya och jag visar gärna detta för att jag vill. På det sättet kan jag hjälpa de som bor där och det känns skönt att göra vad man kan. Det finns ingen som skulle skrika att det är ett reklaminlägg om jag hade skrivit om barncancerfonden eller hur! Det hade setts som ett behjärtansvärt arbete för de sjuka barnen.

Det samma gör jag genom mina inlägg om min resa till Kenya, för att du ska förstå att det projekt som Zoegas har i landet gör skillnad och hjälper så många till en bättre framtid. Köper du sedan kaffe från Zoegas för att du tycker detsamma så är det upp till dig. Och till dig som redan köper Zoegas, visst känns det fint att du är med och bidrar utan att du ens vet om det!? Och inte har du sett en massa reklam på tv om detta eller fått telefonsamtal från säljare? Nä detta sker med automatik utan en massa dyra reklamkostnaderna, pengarna går direkt dit dom ska!

Jag har med egna ögon sett vad som skett sedan projektet drog igång!

Jag har varit med på en av deras utbildningar på kollektivet

Det är en fantastisk känsla på deras utbildningar. Stolthet, kärlek och ett jävlar anama!

Det är en fantastisk känsla på deras utbildningar. Stolthet, kärlek och ett jävlar anama! Och MASSOR med kvinnor, Hugo trivdes =)

Jag har träffat agronomen som anställts av projektet

coffe-by-women22

Agronomen som är anställd i projektet håller i kollektivens utbildningar

Jag har sett skillnad på en odling som inte jobbat så länge med projektet mot en som har

kenya135

Kanske inte jättetydligt men de som har kommit längre har grönare träd och fler bär. Dom har fått lära sig att plocka på rätt sätt och inte dra av ”pinnen” och det gör så att det växer bättre med bär året efter.

dsc09481

Jag har pratat med kvinnorna som bekräftar att allt stämmer som man läser om

kenya79

kenya120

kenya169

Jag har sett skyltar på att det ställs krav på de kollektiv som är med

coffe-by-women67

p1030439

Monas bild!

Jag har fått rapporter från kollektivens styrelsegrupper och sett kvinnorna tagit plats vid skrivbordet!

kenya115

Jag har sett skillnaden på boendet inne på odlingarna mot de utanför

kenya10

dsc09577

Jag har träffat barnen som berättar hur ljust dom ser på framtiden som kaffeodlare
(alla barn lär sig engelska från födseln!)

kenya136

 

Det går inte att ta miste på den tacksamhet människorna vi mött, de vet att vi gör skillnad och visar stor vördnad och kärlek mot oss svenskar som bidrar på detta sätt.

  1. Fnulan skriver:

   Tack vacker!!!!

 1. Diana skriver:

  Jag blir alldeles varm och glad över det fina samarbetet ni gjort och alla de underbara bilderna. Vad härligt att se att ni ”efterforskat” i hur de mår, hur det går med pengar och allt sånt som man inte tror på här. Alla dessa kravmärkta produkter och lovord om att pengarna går oavkortat till ditten och datten men innerst inne misstror jag de alla faktiskt. För jag antar att VD och cheferna sitter på sina fetaste löner och inte alls tänker på de stackarna därborta som sliter. Det är den bilden jag har. Men nu blir jag verkligen glad över att ni åkt dit, kollat upp, följt upp och kan säga ”det funkar, de får det vi lovar att de ska få” Fan vad det får mig att må bra. Så jädrans synd att jag inte dricker just Zoega, (starkt och bittert kaffe för mig) men jag ska kanske försöka igen 😀 Jag dricker oftast bara Colombia-kaffe. 🙂

  Tack för allt det fina ni gjort, för er härliga och väldigt intressanta resa. <3

  1. Diana, ta en skopa mindre. Då blir det inte lika starkt. =)

    1. Diana skriver:

     Åh det kanske jag kan prova. Iof tycker jag om att stötta Colombia men kan ju variera med både och. 😀
     Tack för tipset tjejer

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..