ANNONS

Polen står för shopping!

/
DENNA RESA ÄR I SAMARBETE MED STENA LINE,
 MEN DET ÄR MITT OMDÖME

Så, på svensk mark. Med en plånbok som skriker hjääääääälp men en mamma som skriker YEAH! Polen står för shopping, jul, mat och mys…

Vi började vår lill-semester på vattenparadiset Aqua Park som ligger på Aqua Center max 20 minuter från färjeterminalen i Gdynia. Dom öppnar klockan 9 på morgonen så det är perfekt att åka dit direkt. Vi stannade till på en Mc Donalds som ligger på vägen dit, tog en kopp kaffe och fika eftersom vi var tidiga och fick tid för internet haha. För fyra vuxna och ett barn kostar det cirka 400 sek att gå in badlandet och då får du vara där i tre timmar. Det finns verkligen massor att göra för alla åldrar. Det jag gillade allra mest var att det var så fräscht och säkerheten var hög med otroligt många badvakter. ALLLA vi fem uppskattade Aqua Park som är alldeles nytt så gissa om det är hög standard. Ja, det var så HÖG standard!
Du kan handla mat och fika inne på vattenlandet men mannen fick köpa badshorts istället. Och precis utanför var där ett fik och en sushi restaurang om du är hungrig efteråt, annars har du Donken 5 minuter bort.
Du hittar mer info om Aqua Park på nätet, och det ligger på Aqua Center i Reda. GPS:en hade svårt att hitta dit eftersom det är så nytt men kör från Gdynia mot Ruma och sedan Reda, då ser du stället från vägen på höger sida om du kollar noga. Det tar cirka 20 minuter att ta sig dit.

Jag tycker inte om att ta foto i badhus så du får se film istället

Mira var redo =)

Ett annat tips på bra aktivitet med barn är att åka till Experyment som också ligger ett stenkast från terminalen och nära Riviera. Jag har skrivit om Experyment tidigare och senast igår sa Gabriel att han ville dit igen. Det är en jättestor science park som verkligen passar alla åldrar.

Inte trodde jag att vi skulle vara på norra Polens största shoppingcentrum,  Centrum Riviera i FEM timmar för att handla och strosa i affärer. Det finns liksom inte i min värld eftersom jag inte är någon bra shoppare. Men med 250 affärer, 30 restauranger, 7 lekplatser och polska priser så vill man inget annat. Den stora utmaningen var att vi var fem i olika åldrar och olika stilar så kampen om vilka affärer vi skulle in i var ganska hög. Riviera har exploderat i jul! Tomten åker runt på en släde draget av renar och älvor och nissarna är överallt och leker med barnen i det stora centrumet. Utsmyckningen är flådig och överdrivet underbar, sådär härligt polskt liksom.

Centrum Riviera

Mira tyckte att tomten var konstigt som inte pratade svenska. Hon fick inte ihop det riktigt eftersom det endast finns en tomte.

Tomten

Tomtenissar

centrum Riviera

På Riviera finns det en jättestor food court med alla kända matkedjor, där åt vi på Burger King och tog fyra vanliga meal och ett barnmeal och det kostade 175 kr.

dsc02426
Varenda gång jag har varit på Riviera, har dom haft rea, ingen skillnad denna gång. Om du är i Polen kan du shoppa skor till skamliga priser och bärnsten finns i massor. Jag har även hört att man kan fynda inredning med kända designer för superpriser.

Nike Air

Cornelia köpte ett par Nike Air för 650 kr och dom kostar 1.200 kr i Sverige. Nu i efterhand är jag skitsur för att jag inte köpte till mig själv också.

Munkar

Jag är alltid inne i en livsmedelsbutik i andra länder och fyndet i Polen var munkar för 0,68 PLN, det är cirka 1,70 svenska =) Livsviktigt att veta eller hur?

Eftersom shoppingen drog ut på tiden missade vi att gå i mina polska favoritstad Sopot. Vi hann ta en snabb runda för jag ville så gärna visa Cornelia de bästa delarna då hon inte varit där någon gång. När hon fick se det lilla sa hon
– Mamma jag måste verkligen hit igen! 

Fnulan

Det man MÅSTE se när man är i Sopot (förutom stranden) är:

Sopot

Kyrkan! Vet dock ej vad den heter men den är MAFFIG

Polen

Smältande huset =)

Sheraton

Sheraton

Molo

Molo-Piren! Det verkade som att det var gratis nu på vintern

dsc02446

Och självklart torget och shoppingatan

dsc02447

Avstånden mellan Gdansk-Sopot-Gdynia är inte jättestora så man hinner se väldigt mycket om man är i Polen för att göra det. Du får ut mycket av tiden trots att du endast är i området som vi 13 timmar i land. Jag hade gärna upplevt Gdansk som jag besökte i våras för att se hur det är nu till jul. Gamla stan i staden är magisk annars så det måste vara ännu mysigare i julens mörker och utsmyckning.

Detta var min femte gång i Polen så du förstår nog att jag är frälst. Jag har provat det ensam med mannen och övernattning, med familjen över dagen och med vännerna. Alla tre sätten är lika bra. Jag föredrar sommar-Polen men det var otroligt mysigt nu till jul och det märks att Polackerna gillar denna högtid. Vi har alltid rest via Karlskrona och med Stena Line för det är smidigt och trevligt. Maten på båten har en otroligt hög klass och Taxfreen ett bra utbud och priser. Vill du så kan du partaja nästan hela natten. Detta var första gången vi hade med oss bilen över och det var skönt att kunna stoppa in bagaget i bakluckan och göra lite som man ville. Vill du hellre åka utan bil så är taxi otroligt billigt i Polen och det finns bra skåp på terminalen där du kan låsa in all packning om du är där bara över dagen. Så egentligen spelar det ingen roll.

dsc02449

Julbordet var jättefint och kostade 229 kr ink. dryck

dsc02454

dsc02456

Gabriel undrade om det var friterat papper…. Hahha

Familj

Det har varit så mycket mys!!

Taxfree

Vi handlade lite vin, glögg och cider i taxfreen

Tänk på att ha kontanter i Polen! Det är inte ofta man handlar med kort i det landet. De som bor där handlar nästan aldrig med kort. Dock går det i de stora affärerna såklart.

Jag har massor av tidigare inlägg om mina Polenresor men du hittar även mycket på Stena Lines blogg och informationssida. Du får gärna fråga mig mer om du undrar över något. Jag tackar Stena Line för att vi fick åka tillsammans med er och uppleva en fantastisk helg tillsammans med familjen. Snacka om kvalitetstid <3

Stena Line Spitit

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00