ANNONS

Ett sorgligt 2016

/

Det har varit ett sorgligt 2016. Jag har inte förlorat någon till himmeln. Jag har förlorat på andra sätt.

Jag och min kollega Anette satt och pratade om livet och framtiden. Hon sa till mig att ”Ditt år har ju varit fantastiskt”. Då fick jag tänka efter. Ja det har det, men det har inte varit fantastiskt på vissa sätt. Jag har tvingats till insikt och stänga av mina känslor. Jag har fått mig käftsmällar att jag inte varit den fina vännen jag trodde att jag var. Personer som jag trodde älskade mig har vänt mig ryggen för att jag inte valt deras väg. Och det gör så otroligt ont! Det gör mest ont att jag varit så otroligt godtrogen och blåögd och jag är arg på mig själv.

Det finns så många där ute som är vän med dig för sin egen vinnings skull. Så hemskt är det. Acceptera inte det och se ditt egna värde.

Det som trots allt kommit ur detta och blivit fantastiskt är att jag har öppnat så många andra dörrar jag inte visste att jag hade möjlighet att välja bland. Och bakom dom har det funnits så mycket kärlek, respekt och ömsesidig vänskap. Detta hade jag inte fått upptäcka om jag inte hade vågat.

Jag har stängt av ett par personer, sådana som endast gjort att jag mått dåligt. För visst finns det människor i din omgivning som du bara mår dåligt av att se i ditt flöde på Instagram eller Facebook? BORT BORT BORT. Detta året har jag valt att avsluta med bara ha fina människor omkring mig för det är jag värd. 2016 har även inneburit mycket lycka eftersom vi har fått hålla oss friska och har det bra tillsammans i familjen.

Och det betyder mer än något annat.

Den stora ögonöppnaren för mig blev resan till Kenya. Livet är inte mycket värt om det man lever i är oäkta

Den stora ögonöppnaren för mig blev resan till Kenya. Livet är inte mycket värt om det man lever i är oäkta. Sorgligt att det ska behövas för att man ska fatta… Mer om min känslor kring Kenya kan du läsa om i bloggen.

4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00