Ett sorgligt 2016

Det har varit ett sorgligt 2016. Jag har inte förlorat någon till himmeln. Jag har förlorat på andra sätt.

Jag och min kollega Anette satt och pratade om livet och framtiden. Hon sa till mig att ”Ditt år har ju varit fantastiskt”. Då fick jag tänka efter. Ja det har det, men det har inte varit fantastiskt på vissa sätt. Jag har tvingats till insikt och stänga av mina känslor. Jag har fått mig käftsmällar att jag inte varit den fina vännen jag trodde att jag var. Personer som jag trodde älskade mig har vänt mig ryggen för att jag inte valt deras väg. Och det gör så otroligt ont! Det gör mest ont att jag varit så otroligt godtrogen och blåögd och jag är arg på mig själv.

Det finns så många där ute som är vän med dig för sin egen vinnings skull. Så hemskt är det. Acceptera inte det och se ditt egna värde.

Det som trots allt kommit ur detta och blivit fantastiskt är att jag har öppnat så många andra dörrar jag inte visste att jag hade möjlighet att välja bland. Och bakom dom har det funnits så mycket kärlek, respekt och ömsesidig vänskap. Detta hade jag inte fått upptäcka om jag inte hade vågat.

Jag har stängt av ett par personer, sådana som endast gjort att jag mått dåligt. För visst finns det människor i din omgivning som du bara mår dåligt av att se i ditt flöde på Instagram eller Facebook? BORT BORT BORT. Detta året har jag valt att avsluta med bara ha fina människor omkring mig för det är jag värd. 2016 har även inneburit mycket lycka eftersom vi har fått hålla oss friska och har det bra tillsammans i familjen.

Och det betyder mer än något annat.

 

Den stora ögonöppnaren för mig blev resan till Kenya. Livet är inte mycket värt om det man lever i är oäkta

Den stora ögonöppnaren för mig blev resan till Kenya. Livet är inte mycket värt om det man lever i är oäkta. Sorgligt att det ska behövas för att man ska fatta… Mer om min känslor kring Kenya kan du läsa om i bloggen.

 

 

 1. Jenni skriver:

  Vad stark du är som orkat att städa bland falska vänner! Är inte där riktigt än, men måste ta tag i det. Mitt 2016 har varit tungt på annat sätt så därför har jag nog stoppat huvudet i sanden o blundat o tagit smällarna. Lättare o följa gamla hjulspår när det vinglar. Men jag borde byta spår nu för min egen skull! Fortsätt ditt nya spår, du verkar må så bra! Stor kram o du du är värd det bästa

  1. Fnulan skriver:

   Tack Jenni, men fy vad det har varit jobbigt och smärtsamt om jag ska vara ärlig!! Heja dig och nästa år är ditt!

 2. Åsa skriver:

  Det gör så ont att uppräcka falskhet bland sina nära vänner…
  Bara att sörja/rensa och gå vidare!
  Myser också extra med familjen, där har jag allt jag behöver.
  Vi miste barnens farmor i år, så galet brutalt livet är, och så fort ett liv kommer och går.
  Nej var rädd om dig, jag gillar dig, klok som en uggla är du, man ska alltid tro det bästa om människor, men aldrig slösa tid på de som ändå aldrig förstår ens värde.
  Kram på dig

  1. Fnulan skriver:

   Jag beklagar din sorg <3
   Ja fy vad ont det gör.. så fruktansvärt ont. Men det kommer väl något gott ur det? Hoppas det.
   TACK för dina fina ord <3
   Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..