Låt oss glömma hundarna på nyår

Låt oss glömma hundarna på nyår. Jag har ingen hund så jag tänker inte på de små älsklingarna på nyår. Jag förstår att dom har det superjobbigt en kväll som nyår. Alla har förstått det.  Dom som bryr sig har redan slutat köpa raketer. De andra kommer att fortsätta smälla både bomber och granater oavsett.

Nä, jag vill vinkla det på ett håll som gör att jag kan ta till mig detta på ett mycket bättre sätt.

Jag fick genom om en vän-Marlene veta att det faktiskt är BARN i bland annat Kina och Indien som sitter och gör smällare till oss. BARN! Och skräckexempel på fyrverkerifabriker som har exploderat finns det gott om. Det är bara att googla så får du upp massor med olika artiklar om detta. Det är många barn som har fått förlora livet eller diverse kroppsdelar för att vi ska fira in det nya året. Det kan man väl göra på andra sätt än att leka med livsfarliga smällare. Senast igår smällde en fabrik i Kina.

Jag undrar om det finns någon kvalitetsstämpel för de raketerna vi köper? En stämpel som kan garantera att de som gjort dessa livsfarliga saker inte utsatts för någon som helst fara, under goda arbetsförhållande och ej barn. Eller att de som köper dom inte kan komma till skada. Nä just det, det kommer du aldrig till att kunna se eftersom raketer är farlig. Och inte bara för hundarna. Och för att inte tala om vår miljö…

Jag blir ledsen i hjärtat när jag tänker på att det kunde varit min dotter Mira 7 år som satt där och preparerade raketer. Ämnen som bly, krom, nickel, titan, koppar, kobolt, arsenik, kvicksilver och fosfor i hennes små händer. Just det, vi bor i Sverige och är lyckligt lottade så det är bara att lägga locket på och låtsas som ingenting.

Happy New Year!

ps. Ett förtydligande, jag bryr mig om hundarna på nyår, men jag tycker att detta problemet är allvarligare! Jag vill bara att de som skiter i hundarna kanske kan köpa det mer att det handlar om små barn också. ds.

 1. Malin skriver:

  Min lille vovve är inte skotträdd men hade kunnat bli. Och jag har väl egentligen inte något emot raketer om det nu bara hade smällt vid 12-slaget på anvisad plats. Men här började de redan en vecka innan julafton och har hållit på varje dag. På nyårsafton fick vi 3 raketer riktade mot vår balkong, avsiktligt av ungdomsgänget. (Sedan satte de containern i brand och försökte sätta eld på skolan här bredvid, jag stod sedan och filmade när de sköt raketer på varandra.) Så hade det inte varit för det så tror jag inte smällandet hade varit ett lika stort problem.
  Men vi kan helt klart tänka på djur & natur och vilka som tillverkar dem innan vi gör valet att köpa <3 Bra att du uppmärksammar! 🙂

 2. Glöm då inte heller – alla vilda djur som skadas allvarligt av nedfallna ”ljuslyktor” som många obetänksamma personer skickat upp i luften…!!! :'(

  1. Fnulan skriver:

   Vilken tur det finns dom utan ståltråd =) Jag fokuserade på en sak men är såklart medveten om att det finns så många andra faror med raketer och grejer.

 3. Förstår hur du tänker men det ena behöver väl inte utesluta det andra? Vi kan väl fortfarande tänka på djuren och på miljön även om vi också tänker på barnen?

  1. Fnulan skriver:

   Men naturligtvis! <3

 4. Fy så hemskt! Att världen ska behöva vara så vidrig!
  För er som släpper lyktor.. köp utan ståltråd snälla snälla ni! Dem är en dödsfälla för mina vackra kor <3

  1. Fnulan skriver:

   Exakt, man ska välja noga! <3

 5. skriver:

  Jag har hund- en jakthund som inte är rädd för smällare, men ditt inlägg gav mig ett helt annat perspektiv på nyårssmällandet. Bra skrivet! Gott nytt 2017✨

  1. Fnulan skriver:

   Tack Anonym!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..