ANNONS

SKIT i vågen och kilo

/
---I samarbete med ItrimTriangeln---

Kilo hets

Jag har funderat mycket på varför jag reagerar så starkt på ordet KILO. Jag har kommit fram till en sak. Det pratas alldeles mycket om MÅLVIKTEN. Då handlar det om KILO som är ett negativt laddat ord för mig (men kanske inte för någon annan). Jag vill inte ha ett mål eller en målvikt. Jag vill vara där jag mår BRA! Oavsett kilo på vågen. Jag har fokuserat så mycket på den där sjuan och nollan på vågen. Därför har jag glömt att känna hur bra jag faktiskt mår även om jag inte väger 70!
Jag var djupt olycklig i december, mycket på grund av min känsla att vara misslyckad för att jag gått upp i vikt. När jag hade gått ner i vikt fick jag höra hur duktig och snygg jag var. Vad är jag nu då? Dålig och ful? Av de 30 kilona jag hade gått ner har jag gått upp tio. Jag kan komma med tusen ursäkter med en fruktansvärd stressig höst, struma, dåligt med tid eller vad som helst. Jag tappade helt enkelt kontrollen. Det är faktiskt okej att göra det. Jag låtsades leva det där duktiga livet med bra mat men lurade mig själv. Vågen plockade jag undan för innerst inne visste jag att det började barka åt hilvetti som Mona brukar säga.
Därför gick jag tillbaka till rötterna.. Jag hälsade på mitt gäng på Itrim på Triangeln i fredags och bad på mina bara knän att jag fick bli medlem igen. Jag inser att jag inte är stark ensam och behöver stöd, motivation och peppning (förutom mannens). Känslan av att vara återfallsförbrytare plockade Tina snabbt ur mig och välkomnade mig med öppna armar. Jag trodde att dom skulle vara besvikna på mig. Tina kramade om mig och sa magiska ord:
– Du är stark när du kommer tillbaka, det är ett gott tecken på att du är rädd om dig själv. 
Jag känner mig stark som inser att det är svårt. Denna gången ser jag lite annorlunda på mitt medlemskap på Itrim. Denna gång ska jag fokusera på att få igång träningen som idag är obefintlig. Det är nog den största anledningen till varför jag inte mått bra i höst om jag ska vara ärlig. Jag mådde så bra med träning och bra kost och kan inte förstå hur jag kunde göra mig en sådan otjänst att skita i det. GALET.
Jag har startat med en avgiftning i tre veckor för att sedan träna på att äta på rätt sätt. Jag börjar med en dag träning i veckan. Pontus blir mitt stöd och han är både hälsocoach och Personlig tränare på Itrim så passar mig perfekt eftersom träningen är mitt fokus. Han frågade hur det känns när mannen går upp varje morgon halv fem för att träna.
– Just då hatar jag honom….
– Det gör du inte, det är ditt dåliga samvete som hatar honom
 Sant….
DETTA ÄR INGET SAMARBETE utan jag berättar för att jag VILL och BEHÖVER!

Denna bild mötte mig innanför dörrarna på Itrim. Då snörpte det till i magen.

16
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00