Opera, hiss eller diss?

Igår var vi på Opera,

Vad ska jag säga om opera? Antingen älskar man det eller inte. Jag ÄLSKAR. Det är så mycket passion och drama i denna teaterform och på något underligt sätt griper det tag om hjärtat och vrider tre varv.

La Gioconda är en italiensk uppsättning med död, sorg och liv som i de flesta operor. Nu kan du uppleva denna magnifika och kraftfulla berättelsen på Malmö Opera. Att få höra sextio personer ta ton tillsammans på scenen gör att alla håren på kroppen reser sig och försöker hoppa av huden. Det är magi.

Min vän Frida som var med mig hade aldrig varit på Malmö Opera och blev tagen av atmosfären och stämningen. Jag tror att hon också är fast i kulturlivet nu.

För mig är opera en HISS. Och har du inte upplevt det någon gång så är det verkligen dags. Varför inte börja på Thalians plats i Malmö? Någon gång i ditt liv SKA du göra det, så är det. Och kanske blir du lika berörd som det jag blir?

Vännen Frida höll mig i handen under de fyra akterna

Vi satt på rad fyra så vi såg ner i orkesterdiket. Vilket fantastiskt jobb dom gör!

I pausen hade vi förbeställt så att vi hann få i oss något

Praktfull scen, skådespelare och handling

Publiken jublade, skrek BRAVOOOO högt och applåderna ville aldrig ta slut.

Handlingen utspelar sig i Italiens Venedig och är baserad på en pjäs av Victor Hugo. Barnaba är förälskad i Gioconda men hon har bara ögon för Enzo. Han är förälskad i Laura som är gift med Alvise. När Gioconda avvisar Barnabas flirt hämnas han genom att anklaga hennes blinda mor, för att vara häxa och får en hel folkmassa mot henne. Enzo kommer såklart till undsättning och det är starten till dramat med intriger, förbjuden kärlek och maktspel. Allt en opera ska innehålla med andra ord.

Opera

Med två män som längtade efter oss dissade vi en natt på stan och åkte hem glada och nöjda

 1. Sanna skriver:

  Hiss! 🙂 Jag håller med dig. Jag ÄLSKAR också opera. När jag gick på gymnasiet fick man med sitt CSN kort gå på opera, musikaler, teater och balett för halva priset. Som jag njöt! Det var speciellt underbart att se Svansjön. Vilken fantastisk föreställning och musik. Numera är det inget jag har råd med tyvärr.

  1. Fnulan skriver:

   ÅH Svansjön är MAGISK!! Vi kanske ska uppleva tillsammans? Kramen

   1. Sanna skriver:

    Åh ja det hade varit underbart. ❤ Kram fina du och önskar dig en jättebra dag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..