Gabriel

Gabriels Stockholmstur

Min son Gabriel är inte bortskämd med mammatid. Eller så är det så att han själv inte är superintresserad. Jag var inte så sugen på att umgås med mina föräldrar när jag var 18 år gammal. Var du det? 

Vi åkte upp på torsdagen och gick ut hårt med besök på Tutankhamun museet i Frihamnen. Gabriel har alltid fascinerats av denna historia och kultur. När vi var i Egypten på semester var vi i Konungarnas Dal och på templet Luxor. Det är nog det mest fantastiska jag upplevt.

Gabriel

Text från hemsidan:
”Utställningen TUTANKHAMUN – GRAVEN OCH SKATTERNA bjuder på en unik inblick i de arkeologiska lämningarna från det forntida Egypten. Följ med på en upptäcktsresa till skatterna från Tutankhamun och hans berömda grav, exakt som de var vid upptäckten av Howard Carter 1922. Upplev det magiska ögonblicket från upptäckten – precis som om du hade varit där själv”

Det var en superfin rekonstruktion av de gamla skatterna och vi fick en bra inblick i historia med de hörlurar man fick låna.

Jag hade velat fotografera så mycket mer och med min ”finkamera” men den är sönder. Grrrrr…

Det var en otrolig utställning och vi hade säkert kunnat gå där ett par timmar, men nästa ställe kallade på oss. Denna utställningen är kvar till den 23 april och ligger i Frihamnen.

Efter besöket på faraons museum åkte vi till Naturhistoriska riksmuseet. Det var kul att få uppleva det med Gabriel. Så annorlunda det är beroende på vilken ålder men lika bra för båda. Jag har lagt ut en film från mitt förra besök där. Du kan se den HÄR.

 1. Det är och har nog alltid varit mitt favoritmuseum! Finns så mycket intressant där att lära sig och se och alt från människan till dinosaurier, till rymden etc! 😀

  1. Fnulan skriver:

   Ja men eller hur!!! Jag ska verkligen dit fler gånger! Kramen

 2. Kickis skriver:

  Oerhört intressant inlägg. Såå fint dessutom att gå på museum med sin son! Kul med ungdomar som intresserar sig för historia mm. Tack!
  (Och ja, jag hade gärna tillbringat tid med mina föräldrar då jag var 18. Men, de hade annat för sig…)

  1. Fnulan skriver:

   Tack Kicki!! Åh vad ledsamt att läsa ❤❤❤❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..