ANNONS

Som ett brev på posten

/
                   ---I SAMARBETE MED BOKFABRIKEN---

Posten

Något du inte vet att jag vet kommer som ett brev på posten.

Nu är det snart sommar och förhoppningsvis sol, strand och tid för att läsa. Jag har slarvat med böcker den sista tiden. Nu när jag har frossat på två nya favoriter kan jag inte förstå varför jag inte läser oftare. Känslan av att hålla en bok i handen som man inte vill lägga ifrån sig eller för att se känna hur det blir mindre kvar att läsa är en speciell känsla. Om jag väl har börjat läsa något jag tycker om, då kan jag inte sluta. Ungefär som när du sätter en godisskål framför mig. Det tar inte stopp.

Nu ska jag berätta om två böcker jag blivit förälskad i.

Birgitta Bergin är författarinnan med förmåga att på ett målande sätt omsluta oss med hennes bokcharm. Nu har hon släppt två böcker om kärlek på ålderns höst. Det är befriande och hoppfullt att läsa om en kärlekshistoria mellan paret Elsa och Thore 81 år gamla. Första delen ”Som ett brev på posten” handlar om deras möte och den familjekaos som sker. I den andra (och fristående) delen ”Något du inte vet att jag vet” möter vi paret på nytt ett år efter när dom återkommer till de galna familjerelationerna.

Båda böckerna är lättlästa men utan att Bergin tullar på textkvaliteten. Jag skrattar och blir snabbt engagerad i Elsas och Thores liv. Det är inte konstigt med tanke på att det är en historia som mycket väl kan hända på riktigt. I dagens samhälle fullt av olika familjekonstellationer och egoister möter vi många av bokens karaktärer. Berättelsen om de äldre turturduvorna berör mig och det känns på riktigt. Jag ska erkänna att jag först inte lockades av att läsa om ”Pensionärskärlek” men det var otroligt vackert och berörde. Det jag uppskattar mest är att ingen av böckerna är förutsägbar! Man kan lätt kalla det för familjedrama på högg nivå med glimten i ögat. Jag tycker att du ska läsa båda för det är två riktigt bra böcker med feelgoodkänsla.

Jag ser en vackert kaosartad sommarfilm med skratt, kärlek och förvecklade relationer!

Nu har du turen och får FEMTIO kronor rabatt på Något du inte vet att jag vet (<- Länk)

Använd rabattkoden: fnulan

Koden gäller från den 28/5 – 4/6 och gäller del 2. 

Del 1 finns billigt i pocketform (<–länk)

Fick du Ingen Mors dag present? Beställ detta som present till dig själv, det är en grymt bra present!!

Del 1: Som ett brev på posten. I första fristående delen möter du paret som är böckernas huvudrollsinnehavare. Du möter deras färgstarka familjer och får ta del av reaktionerna och kaosen som uppstår. Du får en fin inbjudan till familjen i och med att du möts av ett släktträd i början. Det fick jag nytta av eftersom jag ibland läser så fort att jag inte smälter allt. Personerna i boken skulle kunna vara du eller jag.

Del 2: Något du inte vet att jag vet,  Nu har paret levt ett år utomlands och kommer hem till familjen igen. Och gissa vad, det blir såklart kaos igen. Elsa och Thore har skickat brev till de olika familjemedlemmarna och när dom kommer hem ska det redas ut. Nya hemligheter avslöjas och vi får se sidor hos personerna som vi känner igen. Vad hände efter förlovningsfesten egentligen?

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00