ANNONS

Var en bra vän i sommar!

/
---I ANNONSSAMARBETE MED MILJONLOTTERIET---

BRA VÄN I SOMMAR MED MILJONLOTTERIET

När jag var barn hade vi ett litet torp vi reste till på sommaren med familjen. Jag minns detta som fantastiska veckor mitt ute på landet tillsammans med de bästa. Vi sprang barfota i kohagen, fnissade långt in på nätterna, samlade sniglar, gick på utedass och gungade i den stora eken på tomten. I den lilla byn Hammar fanns det inga andra barn men mina systrar blev mina bästa vänner när vi var där. Smutsiga och lyckliga somnade vi gott medan mamma läste en bok för oss. Det var idylliskt och helt underbart och har skapat fantastiska minnen som värmer i mitt hjärta.

På min hemgata i Veberöd var vi MASSOR med ungar som var ute på sommarkvällarna. Vi hyrde tandemcykel, lekte lekar och blev hemligt kära i några av grannens kusiner. Jag hade det ganska tufft i skolan och då var vännerna på gatan och systrarnas vänskap till mig viktig på sommaren. Det gav mig mod, skratt och glädje. Vilken tur att dom fanns <3

Sommaren är dock inte underbar för alla barn.

 Det finns de små raringar som är ensamma och i en utsatt situation när skolans personal och andra vuxna försvinner. De ser deras kompisar resa bort med sina familjer på semester och annat roligt. Det är tyvärr inte är en självklarhet för alla barn att få uppleva detta.

Uppmärksamma varenda unge!

I sommar vill Miljonlotteriet uppmärksamma de barn som inte har de så lätt hemma genom kampanjen ”Var en bra vän i sommar”. Miljonlotteriet skänker alltid hela sitt överskott till IOGT-NTO-rörelsen, men i sommar vill de fokusera lite extra på barnen. Under kampanjen år allt överskott från Miljonlotteriets  Tjuganlott till IOGT-NTO-rörelsens sommaraktiviteter för barn, så att fler unga ska få komma hemifrån under sommarn genom exempelvis sommarläger. Allt för att fler unga ska få en minnesvärd sommar med härliga vänner, något som många tar för givet.

I kampanjen får barnen ta fullt fokus. Bra val tycker jag och det värmer gott i hjärtat! För mig har det alltid varit viktigt att mina barn har varit fina vänner och att dom uppmärksammar de som kanske inte mår bra eller känner sig ensamma. Att ha bra vänner i ensamheten kan vara livsviktigt för många. Jag vet med egen erfarenhet.

När vi var i Danmark förra året var Mira lite ängslig, då tog hennes fina kompis och pratade med henne. Det var så vackert i hjärtat att se.. Och det hjälpte med en fin vän <3

Miljonlotteriet ägs av IOGT-NTO-rörelsen och allt överskott går till förbundets olika verksamheter. Överskottet går bland annat till sommarläger för barn, sociala företag, alkoholrådgivning och kamratstöd. Sedan 2000 uppgår överskottet till 1,8 miljarder kronorMiljonlotteriet erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo och spel på nätet. IOGT-NTO-rörelsen arbetar med att stötta barn och vuxna att komma till en drogfri miljö. 


0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00