Årets hjälte

Årets hjälte i Veberöd

Hur förklarar man känslan inombords när ens son blir utsedd till årets hjälte 2017 i Veberöd? Jag tror att du förstår att jag har svårt att uttrycka den stolthet jag känner i ord.

Denna sympatiska, empatiska, diplomatiska och kärleksfulla unge har gjort något som jag INTE är förvånad över att han gjorde eftersom det är Gabriel i ett nötskal. I denna killens kropp finns det nämligen massor av klokhet. Gabriel fick en ärofylld titel på grund utav att han vågade stå upp för någon och gjorde en stor insats mot nätmobbning.

Han såg ett inlägg på Instagram och de elaka påhopp som skrevs i kommentarsfältet fick Gabriel att agera och reagera. Han började med att skriva till killen som trakasserade men han svarade inte. Då kontaktar han killens föräldrar som han fick kontakt med. Även om det smärtade att höra vad deras son gjort var dom otroligt tacksamma för att Gabriel agerade som han gjorde.

Gabriel tog sedan kontakt med den utsatte killens föräldrar för att be om hjälp i att stötta deras son som var så elakt påhoppad. Jag vet att den utsatte killens föräldrar är otroligt tacksamma och har uttryckt detta många gånger både till mig och Gabriel.

Någon dag efter tog han även kontakt med skolan i Veberöd för att de skulle veta att det fanns ett stort problem med nätmobbning.

Kalla det ett sjujäkla civilkurage

Min son är ett stort föredöme som vägrar att se på när någon far illa. Kalla det ett sjujäkla civilkurage. Det är vi många som behöver…  Jag hoppas att hans mod smittar av sig och att fler slutar blunda och agerar istället. På den traditionella Antivåldsgalan i byn var det många barn i publiken som fick höra om Gabriels insats. Jag hoppas att det är något dom inspireras av. Och att även föräldrar inser vad som sker bakom tangenterna.

Gabriel fick den fina titeln ”Årets Hjälte” och 1.000 kr. Hans kommentar var;
– Mamma jag gjorde det aldrig för pengarna….

Nä, du gjorde det för att du är en sån jäkla fantastisk unge Gabriel. Tänk att jag och Fredrik har kunnat inspirera dig till att vara den du är.

Och nu kom mammatårarna igen…

Tommy som driver Antivåldsgalan i Veberöd varje år tillsammans med Magnus är också hjältar. Detta gör dom för att skapa gemenskap och stoppa våldet. Det är en gala som uppkom efter en tragisk olycka i byn för ett par år sedan då en unge kille förlorade livet helt i onödan.
Jag hoppas att denna gala växer och blir större och större!

Kompisarna kom på plats för att stötta Gabriel. Det var en ganska tagen kille som var så sjukt stolt efteråt. 

Gabriel blev intervjuad av den lokala pressen. Du kan läsa det HÄRveberod.nu.

När vi gick hem från galan gick Mira hela vägen och tittade beundrande på sin storebror. Han var hennes Gud innan, men han växte ännu mer efter detta. Och hon sa till mig


– Tänk att han är MIN bror mamma.

Jag har skrivit om Antivåldsgalan (<–länk) tidigare, läs gärna.

10
0

Cornelia & jag svarar

Gud så kul!

Cornelia har kommit igång med sin blogg igen och nu kom hon med massor med frågor som hon skulle svara på. MEN, vi bestämde att vi skulle lägga ut samtidigt utan att ha läst varandras. Är vi lika eller inte? Är Cornelia en yngre verison av mig eller vad tror du?

Här är i alla fall 25 frågor med mina svar =) Cornelias hittar du HÄR.

Hur ser din perfekta dag ut? Vakna när jag vill, ligga kvar i sängen och dra mig tills det luktar kaffe och nybakat i köket till en dag utan planer och ett städat hus. Alla familjemedlemmar är hemma och det är kramkalas och skratt i soffan till en bra film och mannen har lagat sin Thai buffé. Till efterrätt blir det Creme Brulee och en Irish Coffee. Jag somnar gott med mannens armar kring mig och jag vet att jag talade om för barnen och mannen att jag älskar dom.

Vad ville du bli när du var yngre? Fröken =) Det vill jag nog innerst inne fortfarande

Vem inspirerar dig mest? Varför? Min kära make… Hans livslust, livsglöd och respekt och ödmjukhet till livet

Vem skulle du älska att träffa? Vad skulle du fråga? Gud, vad är meningen med livet om man ändå ska dö….

Vilken vana vill du helst bryta? Vilken vana vill du helst börja? Behovet av bekräftelse….. Träning hade ju varit en bra vana…

Tänk på en person som du verkligen beundrar. Vilka egenskaper tycker du om hos den personen? Mina föräldrar…. Älskar alla deras egenskaper, även de mindre bra! Deras egenskaper är ju det som gör dom till just mina föräldrar.

Hur tycker du om att koppla av? Bara på soffan med en filt och tv, eller under ett parasoll i värmen med en bra bok

När var sista gången du gjorde något du var du rädd för? Förra hösten hoppade jag från en båt rakt ner i havet och gjorde forsränning.

Vatten är min skräck så det var stort och modigt! Om man ska gå längre tillbaka är det nog att jag vågade ta steget och bestämma mig för skilsmässa.

Vad är du mest stolt över? Mina barn! Mest av allt. Och mig själv och Fredrik också eftersom det är vi som skapat dessa fantastiska ungar.

Vad är du mest rädd för? Döden utan tvekan, både att bli lämnad och lämna

Om livet stannat i dag, vad skulle du ångra att du inte gjort? Tog dagen som den kom och visa tacksamhet för det jag har men framförallt att jag inte sket i vad folk tyckte.

Vem vill du få kontakt med eller kontakt på nytt med? Varför? Det finns några ”vänner” som försvunnit från mitt liv. Jag skulle vilja berätta för dom hur sårad jag blivit för att vi inte var så goda vänner som jag trott.

Vilka egenskaper beundrar du hos andra? Tålamod….

Vilka praktiska färdigheter önskar du att du hade? Dansa, sjunga, skådespel, gympa, trolla =)

Tänk dig att du är på 90-talet. Vilka minnen skulle du vilja ha? Vilka berättelser vill du berätta? Ojojojoj, det där vill jag inte ens gå in på… men 94 och 99 var de bästa åren någonsin, barnen kom. Innan dess var jag i en nattklubbsdimma 😉

Vad är din favoritbok/film/sång? Varför? Läst för många bra för att kunna välja en bok, film: Beautiful mind, låt: For once in my life med Stevie Wonder. Varför? Ja du…. dom får mig att må bra.

Om du skulle kunna göra en förändring i världen, vad skulle det vara? Att kärlek verkligen blir boten till allt

Vad älskar du att göra för, eller ge till andra (inte ett objekt – något från dig personligen) Det där lilla…. en omtanke när dom minst anar det.

Vad gör dig exalterad?

Mello =)

Vad önskar du att du gjorde mer av? Skrev, dansa och sjöng utan att skämmas

Låtsas att pengar inte finns. Vad skulle du göra? Ingenting, är nöjd med det liv och det jag har. Jag hade nog rest och tagit mer ledigt dock. OCH fixat huset tipp topp… Jag var visst inte nöjd

Vilken del av ditt liv, just nu, får dig att känna dig bäst? Vilket område får dig att känna dig som sämst? Varför? Mina barn och mannen, det gör mitt liv fantastiskt! Och det sämsta är att jag inte känner att jag räcker till för allt jag vill.

Låt oss hoppa framåt ett år. Vad skulle du vilja ha uppnått det senaste året? Mer radio, mer skriva, mer resa och kärlek.

Vilken råd skulle du ge till fem år gamla dig? Sluta lipa och vara så himla rädd. Lek, lev och var barn! Det kommer en dag då livet blir så allvarligt. Tills dess; käka kråkor och snor, spring barfota fast det kan vara farligt, kissa i duschen, skratta men lyd mamma och pappa. Och din syster KAN INTE stråla dig med fjärrkontrollen!

Sexton år gamla dig? Bli inte så dödens förälskad! Du kommer att råka ut för det många gånger så det är jobbigt med alla dina katastrofer. Sköt skolan för guds skull! Och sluta röka. Du är grym på dans och gymnastik ge nu inte upp bara för att då råkade bli kär (igen). Den där Attila är inget bra för dig, han har alldeles för många tjejer på en gång. Och alla pengar dina föräldrar får betala för Heta Linjen samtal, det är ditt arv du slösar på.

21 år gamla dig? Betala dina räkningar!! Singel efter fyra års förhållande innebär inte att man kan flippa ut hur mycket man vill. Jag förstår att du har upptäckt nattlivet i Malmö, Helsingborg, Ystad och Trelleborg.

Men skippa det dagen innan du ska jobba. Killar… Ja precis som när du var 16, sluta bli kär, ha sex för att det är skönt och kul istället, men SKYDDA DIG. Ta för dig och njut, om två år ska du bli mamma.

Just nu? Hörrö du Malin Fnulan Martinsson, man är inte gammal för att man har fyllt 45. Du är mitt i livet och lev det som när du var 21, 16 eller 5. Livet är inte slut så passa på att göra det du VILL och inte det som förväntas av dig! Ta mer tillvara på dagen och dina älsklingar. Våga vara du för du är så jäkla grym!

Hur vill du bli ihågkommen i livet? Inte för något annat än att jag var JAG.

Titta nu in till Cornelia =)

2
0

Hissnande

Hissnade utsikt

Ska du till Turkiet och Alanya så ska du få ett hissnande tips av mig. Den kvällen (den enda) vi var utanför hotellets område var när vi var på en restaurang och käkade. Amanda tipsade oss och fixade med bordsbeställning och pick-up service.

Restaurangen heter Hisar och ligger på vägen upp mot den vackra borgen som syns från långt håll. Utsikten är helt magisk!! Vi blev upphämtade 19:00 på hotellet så vi fick se när mörkret sänkte sig över stadspulsen och alla försäljare (som gärna vill bli av med alla sina varor innan sommarens säsong är slut).

När vi ätit klart tog taxin oss hem till hotellet igen! 190 TL, cirka 420 kronor kostade en brakmiddag för oss alla och då ingick taxin fram och tillbaka! Det är bara att ringa dit och boka så kommer dom. Ditt hotell kan säkert hjälpa dig med det.

Ja vad säger du? Utsikt eller utsikt? Och om du är i Alanya, ser du den där fyrkantiga vita byggnaden här under? Bakom det finns det en liten park där turkarna själv går och fikar och äter glass eller mat. GUD så mysigt!! Spartanskt och enkelt men sån sjukt go stämning!! Du ser det om du tittar in i grönområdet. 

Mira tyckte först att det var lite läskigt! Under oss låg ett så charmigt hus och utanför hoppade kaninerna och man såg någon get. LOVE IT

Älskade…. Han bryr sig inte så mycket om utsikt… Kanske om det är hans fru då förstås 😉

Vi åt stekta räkor och Nachos till förrätt. Alltså dom räkorna, mums mums musa säger jag bara!
Nachosen var också riktigt goda! Till huvudrätt åt vi grillad kyckling med pommes och bea.

 Personalen var så himla gulliga mot Mira och super trevliga.
Här sitter hon med världens bästa Amanda. Det har inte gått en dag sedan vi kom hem som Mira INTE sagt att hon saknar Amanda Panda. 


Mira åt en stor bit grillad lax och då menar jag STOR. Det var ingen barnportion det inte.

På kvällen var det riktigt skönt där uppe på toppen. Det var inte alls så varmt som på hotellet.
Det tyckte nog getingarna också för dom kom på kärt besök.
Turkarnas sätt att bli av med de små gaddförsedda monstren var att ta turkiskt kaffe som bränns liksom..
Japp, det fungerade utmärkt!

Frukten…. alltså… MUMS bästa av bästa. Förlåt Pascha men denna var ju sådär perfekt mogen och saftig.
Oftast är frukt hård när man äter på stora hotell med många gäster. 

Här ser du Alanya stad framför dig. Coolt eller hur! 

Jag hittade ingen webbplats för restaurangen men hittade dom på Tripadvisor (<–LÄNK) Så kolla där =)

0
1