ANNONS

Spelman på taket

/

Spelman på taket

Spelman på taket, här har du en föreställning som innehåller allt; musik, dans, romantik, religion, politik och ett fantastiskt skådespel. Malmö Opera låter oss se ett mästerverk igen som innehåller ingredienser som humor sorg, dramatik, kärlek och värme i en kall värld i början på 1900 talet. Mitt hjärta bultar hårt för pappan som gör allt för att sina döttrar ska få ett fantastiskt liv trots att det strider mot hans religion, traditioner och politisk tillhörighet. Ämnet som berörs är alltid aktuellt och emellanåt kommer det kalla kårar längs ryggen när man förstår att det är så det är och har varit för många.

Som vanligt på Malmö Opera är scenografin otrolig! Enkelt och stilrent men så föränderligt. Jag är så imponerad gång efter gång jag får se det som sker på scenen. Och vi ska inte snacka om koreografin och dansarna, HALLELUJA!

En annan häftig sak var att vi satt bredvid Jan Malmsjö, kungen som en gång spelat denna roll. Han verkade njuta av föreställningen.

Här under kan du se ett klipp från föreställningen som du måste se!

Är det premiär så är det =)

Vackra Alexandra fick agera min dejt under kvällen

Spelman på taket

Vi bokar alltid bord i pausen så att man får i sig något gott att äta. Tapastallriken är min favorit men jag skippar brödet.

Philip Zandén har huvudrollen som Tevje och Katarina Ewerlöf hans fru. Hela ensemblen gjorde ett fantastiskt jobb!

Och i diket sitter den viktiga orkestern. Hurra så bra dom är

Många av applåderna gick nog till dansarna. Herregud vilken dynamik och känsla i deras koreografi. Tio vinflaskor av tio möjliga! Ja för dom dansade faktiskt med det på huvudet, UTAN fusk!!!

Jag och långklänningen åkte hem direkt efter föreställningen, lilla Mira längtade efter mamsen <3

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00