Migränpunkter

Var sitter alla migränpunkter?

Jag har varit hos Joanna i Malmö för att behandla mina migränpunkter igen. Jag har gått hos henne i tre år och behandlat min migrän med botox i förebyggande syfte. Det är svårt för många att förstå hur man kan göra det, men dom vet inte heller hur det är att gå med en ständig huvudvärk.. När vi var i Turkiet kom känningarna av migrän och spänningshuvudvärk tillbaka och då visste jag att det var dags. Jag vill inte använda Botox mer än i absolut nödvändighet.

Jag bad Joanna markera var punkterna sitter så att du kan se. Det är där jag brukar be mannen massera mig när jag drabbas av ett migränanfall. Jag vet ju att det är bra med lite tryck och massage trots att jag vill be alla dra åt skogen just då..

Det låter kanske tramsigt men Joanna har fasiken gett mig en bättre vardag! Ja, att gå runt med ständig spänningshuvudvärk och få migrän en gång i månaden är ingen bra livskvalitet. Behandlingen jag gör kostar 2.500 kr och det resulterar i att jag slipper stanna hemma från jobbet… Billig investering för både mig och arbetsgivaren (Botox mot migrän gör du i förebyggande syfte och hjälper inte som en akut behandling). Det finns massor av studier som säger att cirka 70% av alla migränpatienter blir hjälpt på detta sätt.

Det jag har märkt är att jag behöver gå allt mer sällan än vad jag behövde i början. Jag hade inte varit hos Joanna sen i februari så det är faktiskt 7 månader emellan.

När jag ändå är hos Joanna sätter jag nästan alltid lite fillers i läpparna och i mungiporna så att jag ser lite gladare ut =). Jag är livrädd för att det ska synas att jag ”gjort läpparna” men det vet Joanna om efter tre år så det är ingen risk. Det är så himla lätt att bli ”hemmablind” men då säger Joanna till mig att känna på läpparna och då känns det faktiskt att där är fillers kvar. Så det går inte att lura Joanna… Och det vet jag att min man är glad för =)

Joanna, du vet nog inte hur mycket du faktiskt betyder för mig!! Jag vill tacka dig så otroligt mycket för att du lyssnade och förstod hur jag mådde och faktiskt ville hjälpa mig. Även om det är ditt jobb och företag på Estetikspecialisten så gör du det med hjärta och perfektion. Fasiken vad duktig och proffsig du är! Jag är också tacksam för att du stoppar mig när fåfängan tar över! Det är bara proffs som jobbar så. TACK TACK TACK!!

Här ser du exakt var det är Joanna sätter Botox för migränens skull. Gud så ledsamt att det även hjälper mot rynkorna =) Du ser också att hon satt ett litet stick i mungipan och två små i underläppen. Visst är det inte för mycket?

Cornelia följde med mig. Egentligen vill jag inte alls att hon ska göra något med sitt vackra ansikte, men en tjej på 23 år och egna pengar kan inte ens mamma bestämma över. Då är jag i alla fall glad att hon väljer rätt person att gå till när hon ska göra något. Och är jag med så är det en hök som övervakar Cornelia.

Ingen reklam alls, detta är verkligen bara ett tips till er som lider av detsamma som mig!! Det finns hjälp!! Joanna hittar du i Malmö på hennes salong Estetikspecialisten.

 1. Maria skriver:

  Åh, det är ett superhjälpmedel.
  Så glad att det finns och hjälper dotterns migrän. Hon har fått det i snart 1 1/2 år och gjort uppehåll men nu är det dax igen. Hon får det på sjukhuset med högkostnadsskydd. Perfekt för en arbetande 20 åring.
  Ha en fin dag, Krama läppstiftstjuven 🙂

  1. Fnulan skriver:

   Vad glad jag blir att din dotter har fått hjälp!!!! Visst är det fantastiskt. Jag lovar att hälsa!! KRAM

 2. Eva skriver:

  Hej! Vill tipsa om healing. Känner du till någon duktig som håller på med healing. Jag har blivit otroligt bra med healing mot spänningar och spända muskler. Hade jätteproblem med rygg och nacke innan en kompis tipsade mig om det. Först sa jag nej men tänkte sen att vad har jag att förlora, hade ju redan provat allt, allt av behandlingar och sjukgymnastik men inget som hjälpte. Och alltså den känslan när man gick från att ha ständig värk till att bli helt bra, jasså det var grymt.
  Och jag märkte skillnad direkt och det tog 2 veckor så var jag bra.
  Tänkte att det kan vara värt att prova även mot migrän.
  Stor kram till dig.

  1. Fnulan skriver:

   ÅH bra tips!! TACK!!! Jag funderade på hypnos också faktiskt. Att man kanske kan lära sig att bättre stå ut och inte känna smärta.
   TACK för omtanken!! Kram

 3. Annetet skriver:

  Vill berätta att jag får botoxinjektioner för hyperhidros, överdriven svettning, över hela huvudet, ansikte skalpen en del av halsen samt ryggen.

  Är så tacksam att jag kan få den hjälpen för det är inte vidare kul att se ut som man nyss kom ur duschen när man ska göra saker i livet, utan botoxen är det nästan ingen ide att försöka sminka mig för jag svettas under tiden jag lägger på det, och sen under dagen så har det snart runnit bort eller så är jag flammig för att jag torkat bort svett (och smink)…..

  1. Fnulan skriver:

   Jag är jätteglad för att läsa att du får hjälp!! Heja dig!!! KRAM

 4. Petra skriver:

  Hej!
  Jag har hört att man måste ha blivit diagnosticerad hos läkare för att få botox för migrän! Stämmer det? Jag har mycket problem främst runt ägglossning och mens men även andra tillfällen med spänningshuvudvärk

  1. Fnulan skriver:

   Jag har inte gått den vägen, jag gick direkt till Joanna. Jag läste en del undersökningar och tester innan jag bestämde mig. Antagligen har du en hormonell migrän. Den har jag också. Tyvärr kan den inte försvinna helt. Gå till en gynekolog som kan hjälpa dig med det! KRAM

 5. Annika skriver:

  Åh. Tack för tipset! Har haft migrän sen jag var 16 år ( ja inte sen dess men det började då 😉
  Har provat allt!! Akupunktur. Migracape. Kallt. Varmt. Tabletter av alla slag. Nån nässkena osv. Inget hjälper. Har hört om botox men trodde det gällde de som har 20 anfall i månaden. Jag har ca 4-5 anfall en normal månad och alltid i samband med mens. Tror du ändå botox kan hjälpa? Eftersom det mest är hormonellt menar jag.

  1. Fnulan skriver:

   Om du ska få hjälp via regionen så är det såna regler som gäller. Galet trist faktiskt! För min del har spänningshuvudvärken mellan den hormonella migränen nästan försvunnit. Som jag skrev till Petra så ska du ta kontakt med en gynekolog med det! Jag fick annat skydd av min gynekolog som också förklarade vad det var som hände och varför. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..