Jag är inte mitt parti

Val av parti är din rättighet?

Idag har vi NATURLIGTVIS gjort vårt kyrkoval och röstat på det parti som vi känner är rätt för oss. Det känns som att det är viktigare än någonsin att rösta. Min tanke om kyrkan är att den står för solidaritet och emot främlingsfientlighet, förlåtelse och inte fördömande. Jag vill att det ska vara så (Tack Paul för de bra beskrivna orden)!

Inför kyrkovalet har de politiska uppdateringarna blomstrat på Facebook igen. Jag tycker det är ledsamt att vissa personer slänger ur sig hatiska skällsord för att man tillhör ett speciellt parti. Jag som person ska alltså identifieras efter mitt partis ideologi. Generellt säger det att alla Sverigedemokrater är rasister och moderaterna rika egenföretagare. Det är så fel!

Jag har inte egenskaper och personlighet som mitt parti men jag kan tro och stå för deras ideologi.

Det jag vill ha sagt är att JAG ÄR INTE MITT PARTI! Jag stöttar deras grundvärderingar. Jag har lärt mig att jag själv inte bör säga att alla SD anhängare är rasister för då är jag inte ett dugg bättre. Jag ber inte alla Sverigedemokrater att fara åt helvete. Jag respekterar deras åsikter men jag håller absolut inte med. Det är det vi i Sverige kallar demokrati. Vi ska vara tacksamma för att vi har rätten att påverka och på det sätt styra VÅRT Sverige.

Jag kan vara vän med en Sverigedemokrat, jag är det säkert redan men det är inget vi pratar om. Jag väljer inte vänner efter det politiska parti dom tillhör. Däremot tror jag att man umgås med de som är i grund och tanke är som sig själv. Alla mina närmsta vänner värnar om den enskilda individen och tror på att mångfald berikar, allas lika värde och att vi kommer långt med ödmjukhet och empati.

Om jag har en vän som är till exempel Sverigedemokrat (som jag INTE är) så förutsätter jag att denne person inte försöker propagera deras skit till mig, och jag förutsätter också att hen kan respektera att jag är av en annan åsikt utan att jag måste vara dum i huvudet (självklart detsamma åt andra hållet). Annars är den personen INTE min vän.

Så gå nu och rösta i kyrkovalet, på det parti DU VILL och STÅR FÖR! Din röst är viktig oavsett vilken den är.

Förlåt mig men jag såg en statusuppdatering som fick mig att koka….

Vi firade att vi har demokrati i Sverige genom att unna oss en härlig brunch på hemmaplan!
Skynda dig till kyrkan nu och utnyttja din rätt!

Parti

  1. J skriver:

    Klokt inlägg! Men det är inte lätt o ta ställning när man inte sympatiserar med allt som ett parti säger eller att de inte står för svikna vallöften m.m har samma bekymmer i riksdagsvalet. Har tyvärr inte röstat pga att inget röstkort i brevlådan. Annars hade jag nog röstat om än blankt kanske? Jag önskar att våra partier kunde försöka enas i många frågor så som tex vård o utbildning. Varje val lovas guld och gröna skogar men sen då? Varje mandatperiod måste vi som jobbar i branschen ändra riktning…. Nog om det demokrati är svårt men du har så rätt i att vi måste respektera allas åsikter så länge de hålls inom det lagliga rummet.
    Stor kram till dig o tack för alla kloka inlägg!!

    1. Fnulan skriver:

      NÄ absolut inte, jag håller inte med om allt men väljer det som passar mig bäst. Det är ju bättre att rösta blankt än inte alls =) Ja mer respekt darling. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..