– Lägg inte dig i Mamma!

Det blev ord och inga visor från Mira i helgen. Det är dags för 8 års kalas för Miras del ÅTTA ÅR! Å.T.T.A….. Jag vill inte tänka på det.. Mitt lilla lilla lilla sockerhjärta. Nä nu ska jag sluta böla och bli allvarlig och komma till saken.

Kreativa Mira ville göra sina egna inbjudningskort till sitt pyjamasparty. Lata Mamman Malin ville köpa inbjudningskort.

Till slut fick jag ge med mig och gav lillhjärtat fria händer. Hon började med att skriva en text på min dator, skrev ut och sen var pysslet i full gång. När jag försökte ge henne lite tips fick jag arga blicken och ett strängt:
– Lägg inte dig i Mamma! Jag är faktiskt snart åtta.

Jag lärde mig och blev påmind om en viktig sak av detta:
Jag ska sluta underskatta Miras fantasi och kreativitet. Hur ska hon kunna utveckla den på sitt eget sätt om jag är på och ska styra? Det är i hennes ögon det ska bli ett vackert konstverk, inte i mina eller andra betraktares.
Vi föräldrar är alldeles för snabba med att rycka in och ”hjälpa till”. Det vi istället gör är att stjälpa.. Jag vill hellre ha ett personligt konstverk (eller pyssel från förskola/skola) som Mira har gjort SJÄLV och är stolt över än något ”perfekt” som en vuxen styrt upp för att det ska vara ”fint”.
Hädanefter ska hon få vara ifred från början till slut.. Tänk vilka mästerverk det kan bli då! MIRAS mästerverk.

Och se så bra det blev…..UTAN min hjälp..

(Andra pysseltips hittar du HÄR)

lägg

Hon klippte ut texten hon skrev på datorn. Klistrade på den på ett hårt papper som också klipptes ut.

Pyssel

Sen skrev hon namnen på de som är bjudna med lim och strösslade på glitter. Ja, du tänker rätt, där är glitter överallt nu….

kalasinbjudan

Nu får hon heta pysselhjärtat istället =)

 

 1. Korten blev hur fina som helst! Vad svårt det är att inse att barnen inte behöver vår hjälp så många gånger som vi faktiskt tror. Ibland går det av bara farten att rycka in och peka eller komma med tips. Förra veckan röt dottern (7 år) åt mig när jag ville underlätta för henne med att värma havredryck på kvällen. ”Jag vill själv, mamma!” Hehee, bara att backa undan och låta henne fixa.

  1. Fnulan skriver:

   Ja nu får vi skärpa oss Sandra!! Så kan vi inte hålla på ju =) KRAM

 2. Superfina! Vem hade inte blivit glad över ett så personligt kort liksom!?! Heja Mira!
  Kram

  1. Fnulan skriver:

   Jaaaaa eller hur. Ska be henne skicka ett till dig =) KRAM

  1. Fnulan skriver:

   Tack hjärtat!!!

 3. Lotta skriver:

  Oj, vad jag känner igen mig i det du säger. Men har lovat mig själv, att jag ska sluta säga nej till saker som dottern på 9 år vill pyssla med, bara för att jag tycker att det blir stökigt mm. Så i helgen vart stackarn helt förvånad då JAG frågade henne ifall hon ville göra lite trolldeg (börjar tröttna på alla experiment som har med slime att göra!!!!). Så nu har hon fått gjort det flera gånger, och använt karamellfärg. Vad hemsk man känner sig när stackarn blir överlycklig över att få göra en så liten och enkel sak. Så mitt löfte till mig själv den här hösten blir att hon ska få testa sig fram, och pröva saker utan att jag lägger mig i då jag tycker det går för långsamt eller blir för kladdigt. Hoppas jag kan hålla detta nu 🙂

  1. Fnulan skriver:

   Jaaaaaaa åh det är sorgligt eller hur!!! Nu ska jag göra vårt oanvända kontor till ett kreativitetsrum till Mira och mig. Så det så!!! KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..