Sluta banta och gå ner i vikt

Det är precis det jag har gjort nu ett tag!

Jag har SLUTAT ATT BANTA och nu går jag ner i vikt. Ja det är sant. När vi var i Spanien åt jag som en gudinna (massor och gott), jag var aldrig småhungrig, jag var aldrig blodsockertrött och jag drack MASSOR med vin. Jag hade gått ner TVÅ KILO, det har ALDRIG hänt på en semesterresa! Och faktiskt utan att ens tänka på vad jag gjorde. De enkla valen att låta bli pasta, potatis, godsaker, glass och annat bombaderat med socker i gjorde det enkelt. Jag tänkte inte ens på ATT jag valde bort något för jag var så nöjd med det jag åt. Jag njöt!

Det är precis det Anna skriver om i sin bok ”Sluta banta, gå ner i vikt”. Först trodde jag att hon var galen men det stämmer. Det funkar för mig! Det som är den stora skillnaden är faktiskt det Anna beskriver sin bok med ”Lär dig äta tryggt, gott och avslappnat”.

Minns du att jag skrev för ett tag sedan att jag kände att det fick vara nog (<–länk)? Jag har fortsatt hålla den känslan och det är underbart. Nej, jag gör ingen reklam för Annas bok, men hennes ord i boken har hjälpt mig och jag kanske kan inspirera dig?

Nu ska jag packa i all hast, det blev väldigt förändrade planer i sista sekunden så jag och Mira flyger till Stockholm imorgon. Hej och hå….

Uppdatering: Boken går att hitta HÄR nu.

Nu har jag tur som fick lukta och känna på boken innan alla andra.. Dom första 64 sidorna är bra fakta text och sedan kommer det mums mums recept. Jag slukade både texten och bilderna på maten. Tyvärr kan jag inte länka eftersom boken inte är ute ännu.

Denna bok har jag tipsat många om. Det är också Anna som har skrivit den och världens bästa BFF Åse har gjort fantastiska recept som vanligt. Boken ”Energibarn” borde läsas av alla som jobbar inom skola, förskola eller andra ställen där man möter dessa underbara ”Energibarn”. Annas egna berättelse i boken skakar om och får en att inse. Det är inte dessa Energibarn som är jobbiga, det är vi andra som är tröga….
Läs mer om boken HÄR om du är nyfiken.

 1. Jenny skriver:

  Spännande med Stockholm, trevlig resa <3

  1. Fnulan skriver:

   Tack vännen!!! Kram

 2. Masale skriver:

  Men åh vad duktig du är. Vi har sedan v.31 ätit hyfsat LCHF -kost på kvällen med vissa undantag måndag till fredag. Dotterns önskan om att gå ner lite i vikt. Jag har samma upplevelse som du, jag försummar inget…allt är gott och man blir mätt. Dock inte uppdäst (jobbigt mätt) och svullen som när vi äter kolhydrater. Dottern har varit jätteduktig och gått ner ca 5 kg. Jag äter kolhydrater till frukost o lunch, gått ner 2 kg med mycket bättre sockervärde (diabetiker) och mannen har gått ner 3 kg trots att han äter kolhydrater men inte lika mycket som tidigare. Vi undviker socker men utesluter inte det helt. Dock har vi hittat många nyttigare alternativ och tycker att dessa är helt ok.

  Hittar alla recept som vi gör på 56 kilo :-). Veckohandlar och gör matlista varje lördag. Har snart en receptbok i utskriftsformat och alla ingredienser hemma…så nu är det bara att välja.

  Ett väldigt bra sätt om du vill gå ner några kilo men ändå äta väldigt gott och få massa ny inspiration av Åse och nya recept!

  Härligt att höra att det funkar för dig också. Även om jag tycker du är fin som du är. Men man ska ju må bra också, inifrån och ut.

  Kram

  1. Fnulan skriver:

   Åh vad härligt att läsa att det fungerar så bra för er alla! Det är precis som du skriver, inget jobbigt! Klart jag är godissugen och så men det går ju över och då blir jag så stolt över mig själv.
   HEJA OSS och Åse är världsbäst!!!!
   KRAM och du är också fin

 3. J skriver:

  Den boken ska jag köpa! Den boken ska mina medarbetare få läsa.

  1. Fnulan skriver:

   JAAAA den är superbra!!! Kram

 4. J skriver:

  Helt rätt! Alla barn kan koncentrera sig bara de har något som intresserar dem, alla barn gör rätt bara de förstår. Ett barn blir som vi ser på dem, tror jag att de kan. Jag jobbar i förskolan o jädras vad energi jag får av dessa underbara barn. När jag inte ger dem rätt utmaningar så är det jag som har misslyckats aldrig barnen. Älskade ungar ni behövs, ni är fantastiska jag vet att ni kan!!

  1. Fnulan skriver:

   Fan vad bra du är…. får tårar i ögonen!!!!!! Tack för att du tar hand om dessa älsklingar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..