Vad gör du för att värna om din miljö?

---I samarbete med Verve---

Värna om din miljö

Är du precis som mig och värnar om lokalproducerat och din miljö? Jag fick en fråga om att göra ett samarbete med Verve. För min del var det inte alls svårt att skriva om deras tjänst eftersom jag känner ett hjärta för och med deras vision. De tänker framtid, det vill säga mina barn och barnbarns miljö. Verve uppmuntrar mig att använda de lokala producenterna av el som kan vara min granne, släktingen eller till och med en vän, det är JAG som bestämmer vem som ska bli min elproducent.

Jag ska försöka förklara hur det fungerar. Du ansluter dig till Verve och i samband med det får du tillgång till deras utbud av elproducenter. Då väljer du vilken gård du vill ska förse dig med el. Därför kan du välja ett närproducerat alternativ som gynnar både miljön men även den du köper din el av. Det innebär nämligen att just den producenten kan investera ytterligare när inkomsten ökar för gården. Och i längden gynnar jag min hembygd att växa och utvecklas. Den lokalproducerade elen är helt förnybar* och  är därför det bästa alternativet för vår miljö. Jag gör både en stor insats för den enskilde gården men även en investering i miljön.

Det viktigaste för mig

Det viktigaste för mig är att intäkterna går direkt till gården som jag har valt att få min el från. Jag vet exakt var och vem det är som producerar min el samt vart mina pengar går.

Verve samarbetar med E.ON för att kunna erbjuda så många som möjligt att på ett nytt sätt kunna köpa och sälja el som är närproducerat, småskaligt och klimatsmart. Du får med andra ord fördelarna med ett etablerat företag och smidigheten hos Verve som är litet och personligt.

Verve har inga bindningstider och erbjuder ett pris som följer den övriga marknaden. Du slipper allt med telefonsamtal och uppsägningar eftersom Verve ordnar med allt administrativt. 

Tänk att jag skulle lära mig mer om förnybar* energi och miljöpåverkan. Är du redo att att göra det du med? Jag vågar inte blunda mer och måste ta mitt ansvar, detta är ett bra steg i rätt riktning.

Gå in och titta vad Verve  (<–LÄNK) kan erbjuda dig och din miljö.

* Att elen är förnybar innebär att det är en källa som aldrig tar slut, den kommer från vind, sol, vatten och annat för en hållbar utveckling.

 
miljö
Tänk vilken vacker natur och miljö vi har, då får vi också behandla den med kärlek <3
miljö
Jag har gjort mitt val av gård för leverans av el, men vem det blir vill jag inte berätta eftersom alla gör ett så bra jobb 😉
Här ser du 
några i min närhet. 
Administrativ avgrund avskräcker småskalig elproduktion
Tack till min samarbetspartner Verve, inte bara för att ni ser mig som en bra ambassadör för ert företag.
Utan även för att ni är förebilder inom miljöarbetet.
 1. skriver:

  Helt rätt ett bra beslut. Det är nog bara viktigt att man känner till vanskliga detaljer så man inte känner sig lurad:-)

 2. Mariann skriver:

  Hej, det är i praktiken omöjligt att garantera att du får el ifrån en specifik producent tyvärr. Allt som produceras matas in i ett gemensamt elsystem som sedan distribueras ut till alla konsumenter. Om du skall garanteras el ifrån en viss källa, skulle du behöva vara direkt uppkopplad till den produktionsapparaten. Så det funkar ifall du har solceller på taket exempelvis eller en egen vindsnurra på tomten. Initiativet att säkra förnyelsebar elproduktion är jättebra och det är den vägen vi måste gå. Men det du förklarar i ditt inlägg är tyvärr inte helt korrekt. Jag har länge jobbat inom elbranschen och vet tyvärr hur distributionen av den producerade elen sker.

  1. Fnulan skriver:

   Hej Mariann, tack för din kommentar. Jag är så glad för att jag har läsare som bryr sig och verkligen vill veta! Jag har läst mycket på Verves sida och känt mig trygg med det. Jag skickade därför din kommentar vidare för att få deras återkoppling om jag har missuppfattat. Och visst är deras arbete med förnybar energi jättebra!

   Detta är Verves svar:
   Det är som du skriver Mariann, att det som produceras går ut på nätet tillsammans med all annan produktion, du får elen precis på samma sätt som du alltid fått. Det finns ingen fysisk koppling mellan dig och din gård utan allt går genom den befintliga elnätet. Verve ser till att den mängd el som du förbrukar produceras av din valda gård. Vi gör en administrativ och ekonomisk koppling: den el du förbrukar tillhandahålls av din valda producent och hen kommer få dina pengar för den elen. Så du har två garantier: du vet exakt var elen produceras och var dina pengar går.

   Vi kan alltid garantera ursprunget av elen. Det gör vi genom att vi köper in ursprungsgarantier från våra lokala producenter. Det är det som är garantin på att elen verkligen är från en förnybar källa, som vind eller sol, samt exakt var den har producerats. Det gör att vi inte kan sälja mer el från en producent än vad som verkligen produceras.

   1. skriver:

    Helt rätt. Tänker bara att det är bra att känna till vanskliga detaljer så man inte känner sig lurad:-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..